Kenneth Thorén ny ordförande för Svensk Bilsport

När Svenska Bilsportförbundet i helgen höll förbundsmöte på Södra Berget i Sundsvall valde mötet Kennet Thorén till ny ordförande för Svensk Bilsport under det kommande året.

 

Att förbundet skulle få en ny ordförande stod klart långt innan mötet då avgående ordförande Kåge Schildt efter tio år i den rollen tidigare aviserat att han nu lämnar posten som ordförande. Den nye ordföranden, Kenneth Thorén, har varit verksam som ledamot och även vice ordförande i bilsportförbundet under tio år.

 

– Känns kul att få förtroendet att nu få leda detta förbund. Jag har under tio år i styrelsen fått en bra utbildning genom att arbeta så nära Kåge och den erfarenheten känns bra att ha med sig i rollen som ordförande. Och vi kommer fortsätta det arbete som vi i styrelsen gjort de senaste åren tillsammans med föreningar och distrikt, att fortsätta arbeta med ett förbund och en idrott som ska växa sig ännu starkare med fler utövare, säger nye ordföranden Kenneth Thorén.
 

Förbundet fick också en ny ledamot i styrelsen. Daniel Nyman som kommer från Norrbotten och Kalix.
 

– Ja, det här ska bli roligt. Jag har hållit på med bilsport sedan jag var arton och att nu som femtionioåring komma in och arbeta i styrelsen med de övergripande frågorna ska bli väldigt spännande, säger Daniel Nyman.