Timmy Hansen kör Peugeot 208 WRX i Rallycross-VM

Annons

21-årige Hansen skrällde förra året genom att ta EM-brons och utsågs till Årets Rookie i SuperCar. Nu tas han upp av Team Peugeot-Hansen och ska köra en Peugeot 208T16 WRX i den 12 deltävlingar långa VM-serien, FIA World Rallycross Championship.
Det är en stor ära och en enorm möjlighet jag får att vara med och utmana om det första VM-guldet, säger en laddad och förväntansfull Timmy Hansen.  Jag har väntat länge på att bitarna i pusslet skulle falla på plats och det är en lättnad och lycka att det blev med Peugeot.

Teamchef för Peugeot-Hansen är den gamle rallycrossmästaren Kenneth Hansen tillika pappa till Timmy. Kenneth Hansen har axlat ett stort ansvar att leda ett VM-team tillsammans med Peugeot.

Det var inte alls självklart att Timmy skulle ha en plats i teamet, lika lite som det var säkert att vi fick behålla honom i teamet, berättar Kenneth.

Annons

–  Jag har sett Timmys förarkvalitéer på närmare håll än någon annan och vet vad han har kapacitet  att leverera både på banan och till teamets ingenjörer. Han har fått förfrågningar från andra team och därför var det skönt att vi kunde erbjuda honom en plats i Peugeot-Hansen. Att möta honom som konkurrent i ett annat team hade varit svårt.

VM-serien startar i Portugal den 3-4 maj. Förberedelserna med de nya bilarna pågår för fullt i det Götenebaserade teamet.

Annons