Tommy Rustad kör RallyX-premiären på Ring Knutstorp

Annons

Den tvåfaldige STCC-mästaren, norrmannen Tommy Rustad, kommer till start på Ring Knutstorp när RallyX har premiär den 9-10 maj. Rustad, som under sina år i STCC var en av de allra populäraste förarna kommer att köra sin Volvo C30 Supercar för Htb Racing som en uppladdning inför årets EM-säsong.

Jag ser fram emot att få komma igång med testerna av bilen och köra ett race i Sverige innan EM drar igång, säger Tommy Rustad. Vi har plockat ned och satt ihop allting på bilen och nu kryper det i kroppen – jag vill bara sätta mig bakom ratten igen.

Rustads Volvo C30 har gåtts igenom i minsta detalj av Morten Flåt och Nyborg Motorsport Service och motorn har uppgraderats av Alf Eng i Trögstad. I helgen kunde Rustad visa upp den nya designen av bilen tillsammans med Htb Racing.

–  Vi satsar hårt på EM-säsongen som startar på Lydden Hill Race Circuit i England den 24-25 maj och som en del av förberedelserna ställer vi också upp till start i första rundan av det svenska mästerskapet, RallyX Supercar, på Ring Knutstorp, säger Ronny Laastad från Htb Racing.

Annons


Snabba fakta om bilen
Volvo C30 T16 4X4 Supercar
Motor: 4 cylindrar, c:a 570HK
Växellåda: 5 växlad sekventiell
Vikt: 1300 kg (Inkl. förare)
0-100 km/h: c:a 2,5 sek.
Toppfart: c:a 200 km/h


Tommy Rustads kalender för 2014:


9-10 maj  Ring Knutstorp, Sverige RallyX
24-25 maj Lydden Hill Race Circuit, England
14-15 juni Hell, Norge EM/VM
5-6 juli Høljes Motorstadion, Sverige VM
12-13 juli Circuit Jules Tacheny, Belgien EM/VM
20-21 september Estering, Tyskland EM/VM
27-28 september Franciacorta International Circuit, Italia EM/VM

Annons