Positiva besked i VM-premiären för Tidemand

Annons:

Det första framträdandet i Rallycross-VM är avklarat för EKS RX. I den norska deltävlingen i Hell slutade Pontus Tidemand på en 14:e plats och även om det inte bar hela vägen till final gav det positivt besked inför fortsättningen – det här är bara början på VM-äventyret.

– Det är ett resultat att vara nöjd med, säger Pontus. Det var första tävlingen och första gången på banan med bilen så vi kunde inte ha större förväntningar än så här. Debuten är gjord, bilarna gick bra och nu är det bara att satsa uppåt.

Närmare 40 bilar deltog i Super Car-klassen i World Rallycross of Norway och precis som förväntat blev konkurrensen tuff. Pontus klämde till med både en vinst och en andraplats i sina två första race i heat ett och två, men en tjuvstart i det tredje heatet gjorde att han blev tvungen att ta alternativspåret två gånger och tappade därmed tid. Trots en tapper insats i det fjärde och sista heatet räckte det inte till finalplats, men Pontus har fått kvittot på kapaciteten i den nya satsningen och har redan ögonen på nästa deltävling:

– Det finns mer att jobba på, precis som det ska vara efter premiärtävlingen med en ny bil så det är bara positivt, säger Pontus. Både bilen och teamet har en stor potential och jobbet de gjorde för att ta oss hit var imponerande. Med rätt material och rätt vilja är inget omöjligt så jag ser absolut fram emot resten av säsongen. VM i Finland är bara två veckor bort och då är det revansch som gäller!

Annonser: