Stig Blomqvist – tillbaka i Quattro i Midnattssolsrallyt

I år är Stig Blomqvist tillbaka i KAK Midnattssolsrallyt, bakom ratten på en Audi quattro, samma modell som han vann världsmästerskapet i rally med för 30 år sedan. Dessutom är det 50 år sedan Stig började köra rally.

Stig Blomqvist vann KAK Midnattssolsrallyt 2009 och året därpå var han tillbaka, denna gång i en Audi quattro. Tyvärr fick han problem med bilen redan i början av tävlingen och var därmed borta från toppstriden.

– I år hoppas jag att bilen håller ihop hela vägen. Det ska bli kul, eller rättare sagt jättekul, att få köra en quattro i Midnattssolsrallyt igen, berättar Stig.

Kombinationen Blomqvist/quattro är något som konkurrenterna får se upp med, även om det är 50 år sedan Stig började köra rally och 30 år sedan han blev världsmästare – för segerviljan finns fortfarande.

-Jag tänker ta i ordentligt under tävlingen för det är ett riktigt bra startfält och sedan är det bara att hoppas att det räcker ända fram till mål.

Den som vill se Stig Blomqvist i full fart med quattron kan göra det redan på onsdagkvällen den 9 juli. Då körs den första specialsträckan i KAK Midnattssolsrallyt inne på Rocklundaområdet i Västerås.

Annons:

Motorsport4sale Classic Rally 1

Den 10 juli körs tävlingens första etapp som går mot Fagersta och Hedemora, andra etappen körs i Roslagen den 11 juli, och den tredje och avslutande etappen i Sörmland den 12 juli. Då kommer de tävlande bland annat att köra före de ordinarie bilarna i tävlingen Slottssprinten, arrangerad av Katrineholms MK.

KAK Midnattssolsrallyt avslutas under lördagens eftermiddag med den inledande specialsträckan på Rocklundaområdet, ett koncept som känns igen från 2011 och 2012 års KAK Midnattssolsrally.