Tidemand och Barth hade segern i sikte i Norge

Annons

Det norska mästerskapsrallyt Aurskog-Høland Rally började bra för Pontus Tidemand i Team Tätabs Ford Fiesta RS WRC. Utvecklingskurvan gick stadigt uppåt och han hade en god ledning när vattenpumpen gick sönder. Oturligt nog tvingade det honom att bryta tävlingen med endast två sträckor kvar.


Aurskog-Høland Rally
inleddes med tre kvällssträckor på midsommarafton. Pontus tog ledningen från start och var riktigt nöjd med att ha en 19,4 sekunders marginal ner till tvåan inför tävlingens andra dag.

Som första bil på vägen på lördagsförmiddagen låg utmaningen i att hitta greppet i det hala rullgruset, men Pontus gillade läget och såg det som bra träning. Den här helgen hade Pontus med sig Patrik Barth som kartläsare för första gången och allteftersom de blev mer samspelta gick det lite snabbare i varje sväng. Efter att ha varit snabbast på de sju första sträckorna, tog det abrupt slut på det roliga på rallyts åttonde sträcka. Vattenpumpen gick sönder och med bara två sträckor kvar fick Pontus kasta in handduken för den här gången.

– Det är tråkigt när det händer, särskilt så nära målet, säger Pontus. Men jag väljer att ta med mig det positiva. Det gick väldigt bra så länge det varade och det har varit kul att köra rally igen. Patrik har gjort ett kanonjobb i högerstolen och vi hade en riktigt fin utveckling under tävlingens gång. Vi såg verkligen fram emot den sista sträckan som var rallyts längsta så det var otur att vi inte fick attackera den.

Annons

Kommande helg är det dags för nästa VM-deltävling i rallycross. Den här gången är det Kouvola i Finland som står på kalendern och Pontus ser fram emot att följa upp debuten.

Annons