Jari-Matti Latvala vill ha revansch

Annons:

Jari-Matti Latvala har ett tufft utgångsläge för att ta VM-titeln. Men hoppet är det sista som överger en rallyförare och det är bara seger som gäller för den finske VM-stjärnan i det franska VM-rallyt som startar i veckan.

Sébastien Ogier och Julien Ingrassia kan försvara sin VM-titel redan i Rally France. Men Latvala och hans co-driver Anttila kommer att ge allt för att vinna och därmed hålla hoppet vid liv. Det är nu mer än 15 år sedan en finländare vann ett asfaltrally i WRC. Och tävlingen i Alsace väntar fortfarande på en finsk vinnare.

Volkswagen Motorsports direktör Jost Capito om veckans VM-batalj:
– Båda har visat att de är i en klass för sig på asfaltrallyn även om de inte hade turen med sig när de ledde Rally Germany. Båda har kapacitet att vinna över den andre. Efter att Volkswagen vunnit VM-titeln för konstruktörer kan vi nu fokusera helt på den här verkligen enastående kampen som pågått hela säsongen. Rally France kommer att bli ännu en höjdpunkt på WRC-säsongen. Det är ingen tvekan om att våra förare är motiverade för att vinna.

Jari-Matti Latvala inför Rally France

– Jag har revansch att utkräva på asfalt eftersom VM-rallyt i Tyskland var en besvikelse. Det gick sensationellt bra och jag ledde och sedan var allt över på en sekund efter min krasch. Efter att ha varit så nära i Tyskland är jag nu inställd på att ta min första seger på asfalt.

Annons:

– Rally France är precis som Rally Germany ett asfaltrally, men man kan egentligen inte jämföra de två. I Tyskland var sträckorna smala och kurviga. Det här rallyt liknar mer Rally Monte Carlo. Jag kan fortfarande bli världsmästare i år, men jag tror egentligen inte att det är en realistisk möjlighet. För att det ska hända måste en massa saker gå fel för Sébastien medan allt måste vara perfekt för mig.

– En sak är säker i alla fall, så länge det finns en matematisk chans kommer jag att fortsätta att kämpa och ge mitt bästa. Man vet aldrig vad som kan hända, avslutar Jari-Matti.

Annonser: