Patrik Åkerman utökade ledningen i Svenska Rallycupen efter Rejmesvängen

Ljusdals Patrik Åkerman ledde den femte deltävlingen i Svenska Rallycupen, Rejmesvängen, från start till mål. Men marginalen till tvåan Stoffe Nilsson blev till slut inte mer än 1,2 sekunder.

Rönne MKs tävling RejmessSvängen bestod av fyra specialsträckor. Snabbast ut från start var Ljusdals Patrik Åkerman, i en Mitsubishi med Lars Grip i högerstolen. De tog kommandot på inledande långsträckan och tog hem även SS2. Stoffe Nilsson tog dock de avslutande sträcksegrarna och plockade in sekunder på Åkerman, men slutar ändå tvåa med 1,3 sekund till vinnaren. För Åkerman blev det utökad ledning i cupen före Skåningen. Mattias Jirvelius i en Ford Fiesta super2000 kör in som trea i 4wd och följdes av Robert Blomberg. För B/C-förarna åkte Katrineholms Marcus Gerdåker och co-driver Mathias Johnsson in som vinnare, bakom följde Magnus Johansson. I cupen är det fortsatt Peter Encrantz som toppar.

Jonas Johansson

Det visade sig att ingen skulle kunna stoppa Jonas Johansson från Askersund från klasseger i hemmatävlingen, Toyotaföraren med Gustav Holmdahl vid notblocket tog ledning på ss1 där de körde till sig en fem sekunders ledning på Jimmy Olsson. Plockade på nytt sekunder under ss2 och körde till en tredjeplats totalt på ss3.  På avslutningen var Mikael Ericsson snabbast, han slutar trea i klassen. Andraplatsen plockar Jimmy Olsson med 18 sekunder upp till Corollan med Jonas Johansson som även blev trea totalt. För Olsson räckte dock andraplatsen för avancemang i tabellen, leder 2wd inför avslutningen.

Pontus Lönnström

Som femma i 2wd kör B-föraren Pontus Lönnström och kartläsare Emil Arvidsson in, de gör ännu en fin topplacering i cupen, var före klasstvåan Emil Karlsson på tre av sträckorna och vinner med 7,1 sekund och tredjeplatsen gick till Micke Larsson. Stefan Packalén och Esmeralda Gyllenswärd kör hem c-klassen med halvminuten till Krister Bengtsson och Simon Andersson som mellan sig hade jämn kamp in mot mål.

C Molin

Med en 26:e plats totalt för Claes Molin och Håkan Jacobsson i en Porsche 911 säkrade de inte bara klassegern i Rejmessvängen, de avgjorde också klassen i cupen redan före finalen. Bo Warmenius var 40-talet sekunder bakom i klassen. För de utan noter var det jämn kamp två Volvoåkare emellan, Gunnar och Olle Asplund tar segern strax före Ove Fellin.

Henrik Johansson inledde tävlingen bäst i Grupp F och var snabbast på första sträckan men bröt senare. Anton Jansson och John Hedlund vann ss2 innan Ingvar Nilsson slog till med snabbaste tiden – på avslutningen var Fredrik Persson den som körde snabbast. Summerat visade tiderna på en 9 sekunders seger i A/B förarnas grupp F / VOC klass där Henrik Enner och Ingvar Nilsson följde.
Pontus Jardstedt och co-driver Oskar Hedén körde med två sträcksegrar på slutet till ledning och seger i c-klassen – lika så i tabellen. 20 sekunder ned till Rikard Engström, Joakim Ewertsson och Anders Lönnström. I framhjulsdrivna grupp F blev det klar seger för Jan Wigertson ihop med Åsa Wigertson, de var före Roger Ohlsson.

Av ett 20-tal i Grupp E var det Tobias och Anders Isaksson som laddade värst för seger, Laxåekipaget vann med 20 sekunder till Mattias Engvall.  Johan Gustavson var trea och snabbaste b-förare. Sjua i den gemensamma klassen var Jimmy Lind som där med var snabbast av c-förarna.

Lukas Kindgren

Tätt och jämt också i Ungdomsrally med Lukas och Peo Kindgren – med smal marginal vann de före Rasmus Holm, 3,5 sekund skiljde efter de fyra sträckorna!

Nu återstår det bara en deltävling i Svenska Rallycupen anno 2014 – nämligen Marknadsnatta den 25 oktober. Vi väntar på spänning på Inbjudan, arrangören Västra Östergötlands MK skriver på sin hemsida att de jobbar på en sju sträckor lång tävling med en SS-längd på cirka fem mil, bland annat på allmän väg! Vi håller tummarna för att det går genom och för en härlig finaltävling.