Philip Haag slog till med en tredjeplats i East Sweden Rally

Annons

Det blev en efterlängtad pallplats för Philip Haag Motorsport under East Sweden Rally där Philip Haag med sin codriver Jim Hjerpe fick kliva upp på tredjeplatsen.

Det var ett revanschsuget Philip Haag Motorsport som kom till Linköping efter att ha missat en framstående placering i föregående SM-deltävling på grund av en punktering på näst sista sträckan. På plats för att följa tävlingen var en busslast samarbetspartners, en extra morot för teamet.

Rallyt startade på fredagskvällen med en stadssträcka, där Philip Haag med kartläsaren Jim Hjerpe öppnade med en tredje tid. En skogssträcka kördes också innan nattvilan, där teamet först hade lite svårt att hitta rytmen, och föll ner till en åttonde plats, men bara några sekunder ifrån pallplacering.

Lördagen bjöd teamen på en riktigt tuff utmaning, fem stycken specialsträckor innan service och lunchuppehållet, sedan två avslutande sträckor. På förmiddagens sträckor satte teamet idel bra sträcktider, och var på SS7 sträcksnabbast i klassen och trea totalt med bara två 4WD bilar framför sig! Så inför lunchuppehållet hade teamet klättrat upp till en fjärdeplats, med ordentligt slagläge på bättre placering.

Annons

– Förmiddagen har funkat riktigt bra, säger Philip och fortsätter, Vi ändrar inget, utan åker på så här och ser vart det tar oss.

På näst sista sträckan sätter de andra bästa tid, och ligger fortsatt fyra inför sista sträckan, cirka sju sekunder ifrån andraplatsen. Som uppgjort för en rafflande avslutning, vilket det också blev.

Väl i mål på sträckan konstaterar Philip och Jim att tiden från teamet som legat tvåa inte har kommit in. De försökte ringa sina mekaniker som var ute och kollade på sista sträckan, och när de till slut får höra att det stämmer, att bilen inte har kommit, utan farit till skogs i jakten på pallplatserna, så är saken klar. Philip Haag Motorsport slutar trea i East Sweden Rally 2014.

– Fruktansvärt skönt, den här framgången har vi väntat på, utbrister Philip. -Jag vill tacka alla i teamet, alla sponsorer och alla andra som hejar på och stöttar oss!

Philip Haag Motorsport vill passa på att tacka alla dessa, och de som tyvärr inte kunde vara på plats, för en mycket trevlig helg och för ert stöd i jakten på framgångar!

Annons