Rickard Andersson leder 1300 Rallycup inför lördagens Rally Sigtuna

Hela 12 Suzukis kommer till start i Rally Sigtuna där 1300 Rallycup genomför sin nästa sista deltävling. Den jagade är Eskilstuna MKs Rickard Andersson som leder cupen.

Det börjar närma sig upplösningen av 2014 års upplaga av 1300 Rallycup, efter helgens Rally Sigtuna återstår bara Rikspokalen i Örebro den 18 oktober innan priserna ska delas ut. Med 1300 Rallycups poängsystem med startpoäng och sträckpoäng kommer det att hända mycket i listan innan målgången i Örebro Dessutom ska 2 av 8 tävlingar räknas bort.

I dagsläget leder Rickard Andersson före Emil Carlsson och med Jan Erik Eriksson på en tredjeplats. Men i helgen kommer det inte sparas på krutet hos någon, Markus Kujanpää, Ola Strömberg, Mattias Lagström är några till som är sugna på bra sträcktider och många cuppoäng.

1300 rallycup

Det kommer bli en spännande lördag och denna gång gäller det att hålla koncentrationen på topp då Sigtuna Rally Club bjuder på hela 51 kilometer onotade Upplandsvägar, allt fördelat på 6 specialsträckor! De små ettriga 1300-bilarna är först ut i startfältet, redan klockan 10,00 lämnar de Trosta Park.

Nyheter och den aktuella poängställningen hittar du på www.1300rallycup.se