Rasbo MK värd för helgens final i Östra Öppna Sprintcupen

Annons:

Nu på lördag är det dags för Rasbo MK att genomföra Fixussprinten. Det blir finalen i Östra Öppna Sprintcupen, som totalt därmed kommer att innehålla fem deltävlingar.

65 ekipage har anmält sig till att vara med i Fixussprinten som är finalen av årets upplaga av Östra Öppna Sprintcupen. Arrangören Rasbo MK har ”dukat upp” med en 3 kilometer lång fin byväg vid Ströja, öster om Rasbo kyrka, där varje ekipage kör sträckan tre gånger och den snabbaste tiden räknas. Första start är klockan 11:00 efter att de tävlande genomfört ett mastervarv.

Mikael Waxell

Favorit till totalsegern och segern i den fyrhjulsdrivna klassen är Mikael Waxell, Örsundsbro MK, som även leder klassen i cup-sammandraget. Främste utmanaren Nils Jensen saknas ännu men lita på att Jan Wikström och Håkan Eriksson kommer att göra allt för att vara före Waxell.

Bland de tvåhjulsdrivna bilarna är Magnus Wallén, Vallentuna MK favorit tillsammans med Tommy Högström, MK Rimo. De båda är även etta och två i sammandraget inför den sista tävlingen.

Annons:

Karl-Johan Lövgren

I klassen för Appendix K -81 kan det bli en strid mellan Tony ”Roten” Jansson och Henrik Boive, båda Almunge MK och de båda hemmaförarna Krister Wennman och Christer Norling från Rasbo MK. Men klassens ledare (redan klara segrare?) Karl-Johan Lövgren har precis anmält sig och vill nog visa att han är snabbast.

Grupp F / Grupp N <1600 kan suveränen Fredrik Spångberg från Mälaröarnas MK ta sin femte seger av lika många möjliga. Men Leif SöderlundDick Larsson och Håkan Süld med flera vill nog annat. Här finns också en outsider i Anton Suontausta från Kolsva som gör comeback nästan ett år efter den stora stenen i Marknadsnatta.

Zotterman

Martin Bromark från Skutskärs MS är ensam i Ungdomsrally medans Grupp E kommer att bli en far-å-son-fight mellan Krister och Henrik Zotterman i slutställningen.

Poängställningen inför finalen hittar ni här.

Anmälningslistan hittar ni här och all information om tävlingen finns i Inbjudan här.

Klockan 11.00 på lördag i Rasboskogen alltså, då kommer det att bli åka av!!!

 

Annonser: