Simon Larsson klar för Volkswagen Castrol CUP 2015

Annons:

Simon Larsson, 17 år från Bjärred i Skåne är nu klar för ytterligare en säsong med Volkswagen och internationell racing. Efter en lyckad test i måndags på Tyska Lausitzring har Simon blivit antagen och skrivit på för 2015 års serie med Volkswagen Castrol CUP.

Testen gjordes i ett strålande solsken på enorma Eurospeedway eller mer känt som Lausitzring. Simon gjorde inga misstag under hela testen och förbättrade sina tider konsekvent. Cirka 30 deltagare från hela Europa var på plats och även en viss lillebror till F1 världsmästaren Sebastian Vettel var på plats. Om han kommer att köra under 2015 har vi ingen aning om, men det hade varit fantastiskt bra för serien om inget annat.

Volkswagen Castrol Cup har körts parallellt med Scirocco R Cup, men med GOLF R CUP bilar och flertalet tävlingar i Polen, Ungern, Tjeckien, Slovakien och Tyskland. Serien har varit mycket lyckad och har full support av Volkswagen Motorsport och arrangeras av Volkswagen Polen. 2015 kommer serien att bli än mer attraktiv då Volkswagen numera tappat sin juniorserie till förmån för märkessyskonet Audi som kommer att ta över med nya snabba Audi TT RS Cup under DTM helgerna. En serie som kommer att bli mer en seniorserie med avsevärt högre budget och snabbare bilar. Volkswagen Castrol Cup kommer att gå tillsammans med ADAC GT masters samt ett par helger med WTCC.

Simon som gjort in första hela säsong internationellt har valt att fortsätta med Volkswagen och Castrol Cup inför 2015 som det bästa alternativet.

Volkswagen Castrol Cup

Annons:

– För mig handlar det om utveckling och att hitta bästa möjliga racing serie där jag kan förbättra mig som förare. Efter att ha kört den 260 hästkrafter starka Golf R Cup bilen på Lausitzring och dessutom ha möjligheten att ha kvar förarcoachen för Volkswagen, Fabian Plentz så har jag bestämt mig för att detta är bäst för mig. Jag är grymt taggad inför 2015 och tränar stenhårt hela vintern för att ha bästa möjliga fysik och kondition inför säsongsstarten, säger Simon Larsson.

För Simon börjar nu en period av hård träning och planering för 2015. Olika typer av sponsorporgram kommer att tas fram och vi hoppas på support från Volkswagen, lokala företag och varumärken. Klart är också att MOM-events med Micke Olsson i spetsen kommer att hjälpa Simon med sponsorer och olika aktiviteter för att stöda Simons karriär.

Annonser: