Världsmästar-teamet inför Rally Great Britain

Annons

Ogier och Ingrassia som med framgång försvarade sin världsmästartitel i Spanien för tre veckor sedan är inställda på att sluta säsongen högst på pallen – precis som de gjorde förra året.

Rally Great Britain är det enda rallyt i WRC-kalendern där fansen skulle bli besvikna om de inte får horisontellt regn piskande mot ansiktet. Vädret och åtföljande drama med heroiska historier har gjort Rally Great Britain världsberömt. Klassiska sträckor som ”Gartheiniog” ”Dyfi” och sträckan genom Clocaenog-skogen kommer än en gång att bli avgörande i den 305 km långa kampen mot klockan. Regnet som som kan väntas i mitten av november förvandlar grusvägarna till lervällingar medan dimman som hänger hotande över skogspartierna minskar sikten. Totalt har rallyt 23 specialsträckor i Wales.

– Rally Great Britain lovar att bli en spektakulär final för fans, förare och team, säger chefen för Volkswagen Motorsport, Jost Capito.

-Den här klassikern är ett av de rallyn som alla vill vinna åtminstone en gång i karriären. Rallyt i Wales är där tillsammans med ”Monte”, Rally Sweden och Rally Finland. Med unika specialsträckor och unika väderförhållanden som ibland är svåra att förutse – det är verkliga utmaningar. Det finns absolut inga tvivel om våra förares motivation. Som alltid får Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala och Andreas Mikkelsen fria tyglar. Än en gång, låt bäste man vinna.

Annons

I Wales har Volkswagen nu chansen att passera Citroën och sätta ett nytt rekord för antalet segrar under en säsong. Volkswagen tangerade också ett annat WRC-rekord i Rally Spain. Inför årets säsong hade bara Peugeot tagit åtta dubbelsegrar under en säsong (2002). Volkswagen har vunnit lika många hittills i år, etta och tvåa i Sverige, Mexico, Argentina, Polen, Finland, Australien, Frankrike och Spanien. Volkswagen är stolta över den bedriften eftersom Polo R WRC har varit snabb hela säsongen. Sedan Rally Monte Carlo i januari har 179 av 226 specialsträckor tagits hem av Volkswagen liksom 417 av 678 möjliga topp-tre-placeringar. Volkswagen-förare har också vunnit tio av tolv Power Stages hittills 2014. De tre snabbaste bilarna får bonuspoäng i Power Stage och hittills har Polo R WRC tagit extrapoäng vid 23 tillfällen.

Sébastien Ogier, Volkswagen Polo R WRC #1
-Vi nådde det viktigaste målet för säsongen i Rally Spain så nu slipper vi trycket. Jag vill njuta av det sista rallyt för säsongen, vilket betyder att nå ett bra resultat. Våra tester i Wales betyder att vi har förberett oss perfekt för komplicerade förhållanden. Framförallt det oförutsägbara vädret gör Rally Great Britain mycket svårt och verkligt utmanande. Av erfarenhet vet vi att alla förare vill avsluta säsongen så starkt som möjligt vid årets sista rally innan det blir en välförtjänt vila. Jag kan mycket väl föreställa mig att Jari-Matti Latvala ser fram emot att fira sin tredje seger för säsongen i Wales

Jari-Matti Latvala, Volkswagen Polo R WRC #2
-Förra året slutade jag som tvåa efter Sébastien. Jag vill komma före honom den här gången. Det skulle vara ett riktigt trevligt sätt att avsluta säsongen. Jag gillar Rally Great Britain för att det är så krävande. Specialsträckorna är mycket snabba och kräver bra flyt i körningen. De går genom skogar där det ofta är dimma som hindrar sikten. Det regnar mycket där den här tiden på året vilket gör grusvägarna till en riktig lervälling. Eftersom rallyt är så krävande kan man vinna mycket tid om man kör bra. Rally Great Britain är det perfekta sättet att avsluta säsongen

Andreas Mikkelsen, Volkswagen Polo R WRC #9
-Jag vill sluta säsongen med ett riktigt bra resultat. Rally Great Britain ligger mig särskilt varmt om hjärtat eftersom det var här min karriär började 2006. Sedan dess har det varit ett hemmarally för mig. Jag känner mig hemma i Wales och jag känner väl till förhållandena. Jag är så optimistisk att jag tror att jag kan ta min första seger här. Trots det kommer jag inte att riskera allt för att få min första seger. Den kommer ändå, förr eller senare. Men situationen i mästerskapet betyder att jag kommer att ta litet större risker än vanligt. Å andra sidan måste jag ta hänsyn till min co-driver Ola Fløene. Han ligger nu fyra i mästerskapet för co-drivers, bara två poäng efter Mikko Hirvonens kartläsare Jarmo Lehtinen. Jag hoppas vi kan göra något åt det.

Annons