Vinterrallyn att se fram emot 2015

Annons:

Det lackar mot jul och snart drar Rallysäsongen 2015 igång och vi tar en koll i kalendern vad vi har att se fram emot i vinter. En vintersäsong som startar redan före årsskiftet.

Efter den bedrövliga vintersäsongen 2014 med sin totala anti-klimax när även den inofficiella ”vinterfinalen” LBC-Ruschen ställdes in så packade man med tårar ner vinterkläderna i en kartong som ställdes längst in på vinden (eller längst ner i källaren). Men dagarna har gått, en lång och skön sommar passerat och … trot eller ej, nu börjar det bli dags att leta upp den där kartongen för att se om man kommer i täckbyxor och långkalsonger. För julskinkan kommer inte ens vara uppäten innan första föråkaren släpper upp kopplingen och dubbdäcken greppar tag i den tjocka isen för första gången i vinter.

Och för att peppa upp lite i novembermörkret innan julpyntet åker upp kommer här en liten genomgång över de tävlingar som finns i kalendern på SBF´s hemsida. (Saknar ni några tävlingar som ni vet ska köras, och det känns det som det gör, maila in här så kompletterar eder webmaster hjärtligen listan)

Lars Fältman

December
26 – Hjulruschen, Ludvika Motorsällskap
28 – Mellandagssvängen, Offerdals Motor Klubb

Annons:

Ludvika MS är först ut och redan har 25 bilar anmält sig för att på annandagen skaka loss rattrosten och fila på inställningar och justeringar inför vinters viktiga, och roliga, tävlingar. Även Offerdals MK erbjuder rallykul i jul med sin mellandagstävling.

Vintersäsongen 2015

Januari
10 – Offerdalingen, Offerdals Motor Klubb
10 – Tractive Rally Sprint, Smk Dala Falun
17-18 – Finnskogsvalsen/ATAB rallyt, Motorklubben Ratten
17 – Gestrikekannan, Järbo Motorklubb
24 – Bergslagsrallyt, Hällefors Motorklubb
24 – Treskerundan, Motorklubben Team Treske
24 – Skutskärsratten, Skutskärs Motorsällskap
24 – Lokal II, Dals Motorklubb
31 – Härjedalsbrickan, Härjedalens Automobilklubb
31 – LBC-Ruschen, Lima Motorsällskap
31 – Påverundan, Films Motorklubb
31 – Storforssladden, Storfors Motorklubb

Offerdals MK inte bara avslutar 2014 utan de också de som drar igång 2015 års säsong med Offerdalingen, en tävling som alltid är lika spännande att följa anmälningslistan på efter nya bilar och konstellationer. De sista två helgerna kommer att bli hektiska för team, rallyfantaster, fotografer och resultatrapporterare. En hel hoper med fina tävlingar där även Lima MS förlagt sin tävling LBC-Ruschen i januari då Vasaloppet i mars flyttats fram till rallyhelgen.

 

Sandviken drar igång Rally-SM 2015

Februari
1 – Finnviksknixen, Gnesta Motorklubb
1 – Härjedalsbrickan dag 2, Härjedalens Automobilklubb
6-7 – Vinterpokalen, Sandvikens Motorklubb
7 – Midvintersprinten, Hällefors Motorklubb
8 – Skogsrundan, Ludvika Motorsällskap
12-15 Rally Sweden, Rally Sweden
13 – Rally Sweden Historic, Föreningen Svenska Rallyt
14 – Gnarpstrofén, Smk Hälsingeavdelning
14 – Vintertavling, Dals Motorklubb
14 – Bresontrofen, Rasbo Motorklubb
21 – Dan Anderssons Minne, Grangärde Rally Racing Club
21 – Rallysprint, Taxinge Motorklubb
27 – Östersund Winter Rally, Motorklubben Vmt Jämtland

Rally Sweden är förlagt till den 12-15 och också i år med de fräna Historikerna som support. Dess innan ska SM-premiären gå av stapeln i Sandviken och även årets andra vintertävling i SM ska genomföras, uppe i Östersund.

Rally 2015

Mars
1 – Valö-sprinten, Östhammars Motorklubb
7 – Tennstånkan, Kolsva Motorsällskap
7 – Hällerundan, Hällefors Motorklubb

Än så länge bara tre tävlingar i kalendern för mars månad där Östhammars MK med sin fina sprint kommer att locka fullt startfält även i år.

Kul med vinterrallyn
Det var en liten genomgång av de tävlingar som finns med i SBF-kalendern just nu i slutet på november. Men ni arrangörer som vet att ni ska köra och inte ännu kommit med, skriv in på kontaktformuläret så kompletterar jag listan.

Så, tävlingskalendern fylls på och med alla dessa fina vintertävlingar så finns det bara en sak att säga – Rallysverige anropar Kung Bore!!!

Annonser: