Lima MS söker revansch för LBC-ruschen redan den 31 januari

Annons

Fjolårets töväder förstörde många vintertävlingar, däribland LBC-ruschen i Lima. Men i år är tävlingen tidigarelagd, redan den 31 januari, och nu vill arrangörsklubben ha revansch.

Lördagen den 31 januari är det dags för 2015 års upplaga av LBC-Ruschen, en tävling som är 171 kilometer långt.

– Efter förra årets fiasko där tävlingen fick ställas in i sista stund på grund av att vägarna brast är vi nu taggade till tänderna för att återskapa vårt rykte som Sveriges bästa vinterrally, berättar Johan Eriksson, pressansvarig LBC-Ruschen 2015.

Rallyt kommer till största delen att gå på kända vägar, men tack vare Lima Besparingsskogs utbyggnader har arrangören nu möjligheten att göra nya sträckningar på en del av specialsträckorna. (Vägarna offentliggörs kvällen innan tävlingen.)

Annons

Total sträckning på tävlingen utgör hela 171 km, varav 74 km är Specialsträcka. 1300 rallycup är på plats med sina små ettriga rallybilar som aldrig gör publiken besvikna.

Start och mål är som tidigare förlagt till Ungärde Skola, men servicen är numera inflyttad till grusplanen på Limedsforsens IP. Mat finns att tillgå på båda platserna. Mer info på www.limams.com och inbjudan hittar du hos Raceconsulting.

Annons