Vinterpokalen inleder 2015 års Rally-SM

Den 6-7 februari drar Rally-SM 2015 igång när Sandvikens MK inbjuder till Vinterpokalen. En tävling med HQ vid det vackra Högsbo Bruk cirka fem kilometer norr om Sandviken.

SM-kalendern 2015 består av sex deltävlingar varav de två första kommer att avgöras på snö och is. Och med den fina vintertävlingen för två år sedan i minnet kan man redan nu varva upp inför 2015 års upplaga av Vinterpokalen. På programmet står totalt sex specialsträckor där RM-bilarna kör de tre sista på lördagen. Och sedan några dagar är nu Inbjudan och E-anmälan uppe på Resultatservice till SM, JSM och RM-klasserna. (Se länkarna här).

Vinterpokalen

Totalt är rallyt cirka 272 kilometer långt och startar med en publiksträcka på fredagskvällen följt av fem spännande specialsträckor på lördagen. Start och mål är förlagt till Jerntorget i centrala Sandviken medans HQ är förlagt till Högbo Bruks Hotell där tävlingens presscentra, officiella anslagstavla samt den centrala serviceplatsen finns. Länk till hotellet.

Klockan 09.00 på fredagsförmiddagen drar SM-ekipagen ut på recce och klockan 19.00 på kvällen startar första tävlingsbilen från Jerntorget. Efter några timmars skön sömn startar de tävlande om igen klockan 08.00 på lördagsmorgonen för att nå målet vid 15-tiden.

Vinterpokalen

Maxtalet startande i SM-klasserna är satt till 140 bilar och visst vore det kul om det kunde bli lapp på luckan. Anmälan går ut den 23 januari och än så länge finns det gott om tid att anmäla sig. Men varför inte sätta sig lite i respekt redan nu om man har vinterdäcken på fälg och sponsorbudget i hamn, och anmäla sig först av alla.

RM på plats i Vinterpokalen 2015

RM-bilarna startar strax efter lunch på lördagen och kommer att ge rallybonus till publiken när de kommer att köra om tiondelarna och i sekundstrider mellan snövallarna. Anmälan stänger den 30 januari och här har redan 3 ekipage anmält sig innan ens Luciafirandet har avklingat.

Följ senaste nytt om Vinterpokalen på www.vinterpokalen.com.