Göransson kör SM Vinter Rally-Sprint i Örebro

Efter två års frånvaro från rally är nu racingföraren Richard Göransson klar för start i årets SM Vinter Rally-Sprint i Örebro i en Ford Fiesta R5 den 31 januari.

– Jag har verkligen saknat att köra rally och nu ska jag göra det en kilometer från mitt föräldrahem. Jag har inte tävlat i min hemstad Örebro på 20 år, så den här tävlingen blir speciell, säger Richard.

Till sin hjälp i bilen får Richard den rutinerade co-drivern Emil Axelsson som bland annat blev blev världsmästare i WRC2 2012. Richard och Emil körde Safari Rallyt tillsammans under 2013.

– Det ska bli riktigt kul att tävla tillsammans med Richard igen, säger Emil. Vi är med för att vinna och ser verkligen fram mot den här tävlingen. Allt finns på plats så nu hoppas vi på mycket publik, en fantastisk vinterdag och något extra att fira på kvällen.

Tävlingsformatet är en rally-sprint med två klasser, tvåhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet. Alla tävlande kör två kvalificeringsåk på den 3 kilometer långa banan och därefter väntar två finalåk för de 10 snabbaste i varje klass.