Jari-Matti Latvala om nya växellådan i WRC-Polon

Annons

Jari-Matti Latvala om den hydrauliskt aktiverade växellådan som sköts via paddlar bakom ratten är den största tekniska nyheten på vinnar-Polon.

– Nya Polo R WRC har genomgått en intensiv vidareutveckling, både på insidan och på utsidan, säger Dr. Heinz-Jakob Neußer, utvecklingschef i Volkswagen.

– Den ser inte bara mer dynamisk och sportig än tidigare utan våra tekniker har också arbetat hårt med tekniska innovationer under huven och har förbättrat flera detaljer i det paket som har varit så framgångsrikt de senaste två åren. Fokus för vidareutvecklingen har varit effektivitet, tillförlitlighet och prestanda. Vi kan knappt vänta på att få se nya Polo R WRC i Monte Carlo och de andra tolv rallyna som körs över fyra kontinenter, avslutar Heinz-Jakob Neußer.

Polo R WRC
Jari-Matti Latvala, Volkswagen Polo R WRC
-Den nya bilen känns verkligen bra och nu är vi äntligen redo för den nya säsongen. Vi kommer att använda växelpaddlarna bakom ratten för att växla i år och jag tycker verkligen om det.

Annons

Jari-Matti Latvala om nya växellådan i WRC-Polon
– Som helhet tycker jag att nya Polo R WRC är snabbare och till och med bättre än 2014 års bil. Och jag är inte den enda som känner så – Sébastien och Andreas håller med mig. Det är ingen tvekan, vi ser fram emot 2015 års säsong.

Annons