Dramatisk premiär i Junior-EM för Mattias Adielsson

Under helgen gjorde rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora sin första tävling i Junior-EM. Lettland och det mycket svårkörda rallyt Rally Liepäja var först ut i serien, där Adielsson/Bäck till slut kunde bärga en stark fjärde plats.

11 specialsträckor som tillsammans mätte 20 mil avgjordes under lördagen och söndagen. Det var svåra förhållanden med mycket snö och dimma. Tempot i Junior-EM var också riktigt högt och utrymmet för misstag var minimalt.

– Vi är nöjda med fjärdeplatsen men vi hade en stabil pallplats under stora delar av tävlingen så visst känns det lite surt, säger Mattias Adielsson.

Adielsson låg bra med fram till målsvängen på SS 8. Där gick det lite för fort och bilen for av vägen med en rullning som följd. Mållinjen hade passerats så de tappade inte så mycket tid på avåkningen. Bilen gick att fixa till under den efterföljande servicen och på SS 9 satte de tredje snabbaste tid igen. Där efter började tyvärr motorn att misstända, så uppgiften blev att ta bilen i mål på de två sista sträckorna.

Mattias och Christoffer
– Det var verkligen ett ”big moments” på sträcka 8, jag är riktigt glad att vi kom vidare och kunde avsluta tävlingen. Jag är i stort sett nöjd med en fjärde plats i den första deltävlingen, vilket är riktigt bra för framtiden. Vi har visat att vi med ett privatteam kan hänga med i toppen så nu gäller det att jobba stenhårt med att få rätt förutsättningar inför fortsättningen, avslutar Mattias Adielsson.