Inför AutoExperten Rallycup och 7 klubbarsserien 2015

Annons

I år firar 7-klubbars 60 år och samtidigt blir det den sjunde säsongen med AutoExperten som samarbetspartner och sponsor av rallycupen.

Cupansvarige Tord Söderberg berättar om senaste nytt om och inför 2015 års upplaga av AutoExperten Rallycup och 7 klubbarsserien.

” Nu är det dags för den sjunde säsongen med vår samarbetspartner och sponsor AutoExperten, årets serie kommer att bestå av 8 deltävlingar och med minst 100 000 kr i prispotten. Det är reservdelsbutikerna i Södertälje, Nyköping, Eskilstuna, Västerås, Örebro, Karlskoga och Uppsala som är sponsorer.

Redan 1 mars är det dags för den första deltävlingen då Taxinge MK arrangerar Mälarturf Rundan, sedan är det tre tävlingar under våren och fyra senare i höst. Vår serie skall vara ett komplement till de större mästerskap och cuper som arrangeras på olika håll i Sverige, det skall också vara inkörsporten för de som vill prova på rallysporten en av de roligaste och populäraste bilsporterna vi utövar i vårt land. Vi har också en speciell Tjejcup där det var elva deltagare förra året

Annons

Det är också viktigt att både arrangörer och tävlande lever upp till SBF:s intentioner om Fair Race och även inrättar oss efter dess Miljöpolicy.

Vi vill också uppmärksamma alla på att 7 klubbars har 60 årsjubileum i år, så länge sedan var det som 7 klubbars bildades. Lite historik vill vi givetvis dela med oss av, det var då som nu några eldsjälar från sex motorklubbar i Mälardalen träffades och kom överens om att gå samman och göra något gemensamt och så var organisationen född och första stora gemensamma arrangemanget blev MälarRallyt 1958 med start och mål på Sundbyholms Slott utanför Eskilstuna.

Redan året därpå så valdes ytterligare en klubb in och så var man sju. Hittills fanns det bara ett stort rally i Sverige nämligen Midnattssolrallyt. Mälarrallyt kördes fram till 1963 sedan blev det tävlingsförbud sommartid och det dröjde 10 år innan rallyt återupptogs. Men från 1965 organiserade man vintertävlingen Rally Bore och det första rallyt vanns av Björn Waldegård MK Rimo som sedermera blev den förste som vann det nyinstiftade Rally-VM 1979.

Dessa tävlingar har vid ett flertal tillfällen ingått i både SM, JSM och RM. Mer information om AutoExperten rallycup och 7 klubbars när det gäller tävlingar och regler hittar ni på vår hemsida 7 klubbars.se

PRO Rallyteam
Även under detta år kommer tävlande med PRO Rally Team som anmälare att synas i våra tävlingar men också på andra tävlingar i vårt land. Det är företrädesvis aktiva eller f.d. aktiva som vill kunna ge något tillbaka till någon ung lovande talang tillhörande någon serieklubb.

Kravet för medlemskap är att man är 50 år fyllda och betalar en årsavgift på 500 kr, som bildar en pott som man i gruppen enas om vem eller vilka har gjort sig förtjänt av vid seriens slut. 2014 var det Rasmus Eriksson frånGnesta MK som fick ta del av den. Man behöver inte vara aktiv eller medlem i någon motorklubb för att stödja detta så gå bara in på hemsidan för mer info. För sponsrande tävlande ingår anmälarlicens och dekaler i medlemskapet.

Välkomna till ännu en fartfylld säsong med 7 klubbars!

Annons