Inför Dan Anderssons Minne den 21 februari

Annons

2015 års upplaga av Dan Anderssons Minne körs den 21 februari och ingår i FM Nedre Norra Bilsportförbund,1300 Rally cup, DM för Stockholms BF samt ”Rallymästerskapet”.

Det är upplagt för rallyfest i skogarna runt Nyhammar i Dalarna lördagen den 21 februari när det är dags för Dan Anderssons Minne att gå av stapeln, en tävling som i år består av 3 sträckor på sammanlagt 70 kilometer. Totalt mäter rallyt cirka 12 mil och har start och mål vid klassiska Folkets Hus i Nyhammar. 

Dan Anderssons Minne 2015
– I dagsläget är det fantastiska förhållanden med bra isbotten och rejält med snö, mellan 50-70 cm i terrängen på samtliga SS. Så kan gubben tö hålla sig i skinnet så kommer ni få åka en kanontävling med rejäla ss, meddelar Grangärdes Ove Lindblom från tävlingsledningen.

Tävlingen som ingår i FM Nedre Norra Bilsportförbund,1300 Rally cup, DM för Stockholms BF samt ”Rallymästerskapet” är maxat till hela 220 startande. Inbjudan och E-anmälan hittar du på MotorsportsidanFörsta start är kl 11,31 för Debutanter, kl 12,01 för ungdomsrally, kl 12,31 för resten av startfältet.

Annons

– Det kommer finnas en publikplats på en av sträckorna med försäljning av korv, läsk och kaffe. Platsen är på en tallhed så man ser bilarna bra. Kartor och program kommer säljas på ICA Grangärde och vid Folkets hus Nyhammar, berättar Ove Lindblom.

Dan Anderssons Minne 2015

Fyra bilar är anmälda redan nu där ibland Ludvikas Mathias Engh som föråkare med sin Toyota Corolla GT. Tävlingen har även en egen sida på Facebook där det uppdateras med bilder och nyheter allt eftersom.

Annons