Jari-Matti Latvala efter Rally Sweden 2015

Annons

Efter torsdagens misstag fick förra årets vinnare Jari-Matti Latvala and Miikka Anttila lämna Sverige tomhänta. Tillsammans med teamet beslöt man att bryta rallyt. Bakgrunden är en regel som är avsedd att begränsa specifikationerna av vissa komponenter i bilarna.

För Latvala/Anttila räknas tävlingarna i Sverige, Mexico och Argentina tillsammans. Att dra sig ur nu ger dem större frihet att välja komponenter och inställningar på sin Polo R WRC.

Jari-Matti Latvala efter Rally Sweden 2015

Jari-Matti Latvala, Volkswagen Polo R WRC #2

Annons

-Vilken galen vecka. Det är synd att min team-kollega Andreas Mikkelsen inte riktigt lyckades ta sin första WRC-seger. Och grattis till Sébastien Ogier. Han förtjänade verkligen sina 28 poäng. För mig personligen måste jag försöka hitta det positiva från den här veckan.

– Sedan misstaget jag gjorde på fredagen hade jag uppenbarligen inte något med utgången av rallyt att göra. Det gav mig tid att prova några inställningar och jag lärde mig en del viktiga saker. Jag förstår nu nya Polon ännu bättre och det var tydligt idag. Säsongen är fortfarande ny och det finns mycket att kämpa för.

– Min startposition är absolut en fördel i Mexico och jag kommer att satsa där igen.

Annons