Jari-Matti Latvala inför Rally Sweden 2015

Annons

Jari-Matti Latvala är uppfödd med snö och is och känner sig hemma i Rally Sweden.

 

Jari-Matti Latvala, Volkswagen Polo R WRC #2 inför Rally Sweden

-Jag lärde mig köra rallybilar på snö och is. Redan som barn for jag fram på frusna sjöisar, så jag känner mig som hemma i Rally Sweden. Tidigt i min karriär var Rally Sweden mitt favoritrally men nu känner jag mig bekväm på alla underlag. Med den gamla Polon hade jag alltid litet understyrning på snö. Men tester visar att vår nya Polo R WRC är bättre i det avseendet.

Annons

– Jag ser särskilt fram emot specialsträckorna ”Fredriksberg” och ”Vargåsen” i Sverige eftersom man kan hitta en bra rytm på dem och för att de har några långa hopp. Andraplatsen i Rally Monte Carlo ger mig också anledning till optimism. Det gick bättre än förväntat.

– Skulle jag vinna i Sverige skulle det understryka mitt mål att ta VM-titeln. Trots det är jag, liksom Sébastien, väl medveten om att Andreas och förare som Mads Østberg också siktar på seger. Man måste alltid räkna med dem här.

Annons