Rapport från Team Wilén efter SM-sprinten

Regerande Vintersprint-mästaren i 2wd, Pelle Wilén, kunde inte försvara guldet från 2014. Men comebacken efter uppehåll från i somras gav mersmak och samarbetet med nya codrivern Martin Holmdahl fungerade perfekt.

Här följer rapport från Pelle Wilén och Team Wilén efter Rallysprinten i SM-veckans vinterupplaga i Örebro 2015.

”- I lördags körde vi den livesända SM-Sprinten i Örebro. Innan start var jag lite nervös då jag endast provkört bilen 2 km på torsdagskvällen, tanken var att vi skulle köra mer under fredagen men vi valde att ”bromsa” bilen hos Ultra Motors i Södertälje. Alltså göra en finjustering av alla inställningar på motorn, och det gav bra resultat – 209 hk i motorn. Cirka 40 hk ifrån de största konkurrenterna i klassen, men väldigt bra siffror för att vara en så kallad 8-ventilers motor. Tack Ultra Motors med VW-gurun Nille bakom spakarna.

– Extremt bra motstånd väntades, i princip hela Sverigeeliten i 2wd var samlad och sträckan var teknisk och utslagsgivande med varierande underlag. Första kvalet började obeskrivligt bra – vi var snabbast i 2wd. Under andra kvalomgången blev förhållandena sämre och de flesta försämrade sina tider. Vi lyckades kapade tiden med en halvsekund och hade övertaget inför finalen. Första finalåket var vi ute i ”modden” och tappade tid, vilket vi förmodligen inte var själva om. Men det kändes bra inför sista finalåket, men tyvärr kunde vi inte vara med och fightas om topplaceringarna då en drivknut gick av. Inget vi har kunnat förebygga, knutarna byttes i somras och har bara gått cirka 15 mil specialsträcka.

– Trots bruten tävling är jag jäkligt nöjd med dagen. Jag har inte tävlat i rally sedan SM i Hässleholm i somras och knappt provkört bilen – men ändå så funkade allting så perfekt. Motståndet har jag verkligen respekt för, så det kändes extra skönt att få vara före några av sina förebilder. Martin är säkerheten själv i högerstolen, levererade grymma noter och är en jäkla bra människa. Trots att vi inte vann så var det en seger att så många åskådare kom fram och gav beröm för åkstilen och attacken!

– Och när vi inte fick vara med och kriga om medaljerna var det extra roligt att Emil Bergkvist tog hem SM-Guldet i 2WD. Han är en ung lovande förare som nyligen skrivit kontrakt som fabriksförare åt Opel – och ska köra Svenska Rallyt om någon vecka. Det är riktigt bra för Svensk Rallysport att det går bra för en sån kille på vägen upp emot VM-nivå.

– Bilder och film från tävlingen hittar ni på Team Wilén på Facebook – HÄR
– Det kommer successivt uppdateras när jag får in nytt material.

– Tack alla som gör detta möjlig för mig och mitt team. Nu till helgen börjar vanliga SM-Serien i Sandviken, Pelle och Martin kommer till start med nya drivknutar i Junior-SM. ”