P-G Andersson berättar efter VM-helgen på Lydden Hill

Per-Gunnar ”P-G” Andersson hade en minst sagt tung helg när Rallycross VMs fjärde deltävling kördes på Lydden Hill kördes i England i helgen. En trasig slangklämma blev en dyrbar historia och kostade honom en semifinalplats!

Under lördagens två inledande kvalomgångar gick det resultatmässigt bra för honom. Inför dagens två avslutande kvalomgångar låg han på en femteplats. Men sen ville det sig inte riktigt för honom. I sitt tredje kvalheat tappade han turbotrycket och slutade på en blygsam tjugoandraplats.

Femte platsen förvandlades därmed till en tionde plats, men det såg ändå hoppfullt inför finalen. De tolv främsta förarna kvalificerar sig till semifinalkörning. Så en bra placering, så var semin räddad.

P-G tog täten i sitt heat, men drog tyvärr på sig en punktering och tappade alldeles för mycket fart. Därmed hamnade han på en snöplig trettonde plats. Precis utanför semifinal.

Av fyra deltävlingar är det här första gången P-G inte lyckas ta sig vidare till semifinal och han är självklart riktigt besviken:
– Jag och bilen hittade helt enkelt inte rätt i helgen. Första dagen fick jag, trots bra resultat, inte till flytet i bilen eller körningen, berättar han. – Under första heatet ändrade vi lite på inställningarna och det kändes lite bättre. Men punkteringen satte ju tyvärr punkt för helgen. Det känns riktigt tungt.

Lydden Hill kallar man rallycrossens vagga. Här kördes den första deltävlingen i världen och den här gången fick Petter Solberg vinna här för första gången. Han vann före Mattias Ekström och Johan Kristoffersson blev trea.

Nästa deltävling körs i Tyskland under midsommarhelgen, 20-21 juni.

Resultat VM England, Supercar
1.Petter Solberg (N) 30 poäng
2.Mattias Ekström (S) 26 poäng
3.Johan Kristoffersson (S) 25 poäng
4.Andreas Bakkerud (N) 21
5.Reinis Nitiss (LV) 18 poäng
6.Guy Wilks (GB) 14 poäng
7.Timmy Hansen (S) 13 poäng
8.Andrew Jordan (GB) 13 poäng
9.Tord Linnerud (N) 10 poäng
10.Manfred Stohl (A) 9 poäng
11.Robin Larsson (S) 7 poäng
12.Davy Jeanney (F) 8 poäng
13.P-G Andersson (S) 4 poäng
14.Anton Marklund (S) 3 poäng
15.Toomas Heikkinen (Fin) 2 poäng
16.Tanner Foust (USA) 1 poäng