Rally Edane firar 5 års jubileum lördagen den 11 juli

Lördagen den 11 juli körs den femte upplagan av värmländska Rally Edane som i år ingår i FM/DM för Västra, men också lockar förare från resten av Sverige samt Norge.

Värmland är ju klassiska rallymarker i vårt avlånga land och mitt i högsommaren arrangerar MK Team Westom sin tävling Rally Edane, en tävling med start och mål vid Skutboudden, Vikene Brunskog i Arvika kommun. En tävling som körs på stenhårda typiska värmländska byvägar

Rally Edane

Tävlingen mäter 108 kilometer totalt varav 32 av dessa består av fyra olika specialsträckor med noter av Gunnar Barth. Första start är klockan 10.00 för debutanter, 10.35 för ungdomsrally och det övriga startfält brakar loss 11:00.

Förare och team från den västra delen av landet kör för poäng i FM/DM för Västra medans de övriga får nöja sig med att vara med och tävla om ära, pokaler och fria startavgifter för 2016 års tävling.

Anmälan går ut söndagen den 5 juli och redan nu är det ett 60-tal anmälda, däribland publikfavoriter som ”Biffen” Olsson i GTR-Mazdan, Volvofantomerna Stefan Axelsson och Kaj Banck, Björn Beck med sin välljudande Escort samt talangen Jacob Jansson från Kopparberg i sin R2-Fiesta.

Lägg därtill spännande bilar som Fiat Brava, Renault 5 och Ford Taunus i Grupp E, långväga gäster som Manne Hermansson från Almunge och Linda Sjölin från Flen och våra västra grannar Reidar MolandKristian Svendsen och Tor Bækkevold från Norge. Anmälningarna fortsätter att komma in och det är läge att skicka in sin anmälan redan nu för att säkra upp sin plats i startfältet med andra ord.

Facebook finns det även egen hemsida för tävlingen.

Resultatservice håller i Anmälan och där hittar du även Inbjudan och Anmälningslistan.