Ramona Karlsson laddar om till Höljes

Annons

Ramona RX visade fin form under den andra EM-deltävlingen i Estering, Tyskland. Efter inledande heat 1 låg Ramona fyra i EM, men under heat 2 blev hon dock inblandad i en startsmäll och kraschade in i ett räcke, som gjorde att hon tvingades bryta heatet.

Efter intensivt arbete av teamet under kvällen kom Ramona till start igen dag två, och tack vare sina poäng från första heatet så hade hon fortfarande goda chanser på semifinalplats.

Under söndagens inledande heat 3 visade Ramona ett högt tempo och kom trea efter Timmy Hansen och Mattias Ekström. Ramona klättrade i resultatlistan och under det fjärde och sista heatet gällde det i stort sett bara för Ramona att komma i mål för att säkra sin semifinalplats. Efter en kanonstart låg Ramona på andra plats, men på andra varvet blev hon påkörd kraftigt bakifrån – en krasch som demolerade hjulupphängningen bak och Ramona tvingades kasta in handduken.

– Plötsligt small det i ingången av en kurva, och det fanns inget jag kunde göra. Jag är såklart jättebesviken. Mina mekaniker och ingenjörer, med Ingvar Gunnarsson Motorsport i spetsen, jobbade verkligen stenhårt under helgen och med stark målsättning att ta oss till final, berättar Ramona efter tävlingen.

Annons

Ramona Karlsson

– Men vi tar med oss det positiva, och att vi fick upp ett bra tempo och var med och slogs bland tiderna i EM-toppen. Vi tar nya tag och ser fram emot revansch i nästa EM-deltävling, avslutar Ramona, som totalt hamnade på en 14:e plats i EM och fick med sig tre poäng.

Innan nästa EM-deltävling, som går i Norge den 21 augusti, siktar teamet på att komma till start i VM i Höljes som går av stapeln om två veckor.

Annons