Team 142 Blå bryter men kommer tillbaka nästa år

Midnattssolsrallyt är ett långt och tufft rally över fyra dagar, och på fredagens näst sista sträcka gav 142 Blå upp med en vattenläcka i motorn. Teamchefen Anders Jonsson rapporterar.

”På fredagens näst sista sträcka, och den längsta med sina 18,2 kilometer, SS14 ”Flymyra”, började motorn gå varm för Broder Curt Jonsson och Lars Nilsson! De lyckades ta sig i mål och även köra de cirka 8 kilometerna till serviceuppehållet! Väl där konstaterades vattenläckage från vattenpumpen, varför de så duktiga mekanikerna Roland och Hans-Göran Eriksson demonterade snabbt fläkten för att kunna lossa vattenpumpen och byta packningen!

När detta var gjort visade det sig vid provstart att det fortsatte att läcka vatten! Man konstaterade då att det var en en spricka i vattenpumpen och demonterade åter fläkt och bytte vattenpump. Det fortsatte dock att läcka vatten, men i mindre omfattning, så man beslöt att lasta Volvon full med vattenflaskor och göra ett försök att åka den sju mil långa transporten till sista sträckan! Tyvärr kom de endast någon kilometer så var vattnet slut och motortempen steg. Teamet var tvunget att bryta dagens etapp och förberedde att under natten åtgärda dessa problem, för att starta om lördag morgon.

Efter långt överläggande beslöt teamet med Curt i spetsen att EJ försöka komma till omstart! Förutom att man skulle drabbas av tidspåslag, eftersom man inte kört den sista specialsträckan, ansågs det inte vara värt att riskera motorn som hade överhettats vid försöket att nå servicen!

Team 142 Blå Midnattssolsrallyt 2015

 

Ok, visst var vi i teamet ledsna när Curt och Lars kört riktigt fort och avancerat hela 10 platser från 51:a totalt till en meriterande 41:a plats av 101 startande efter just sträcka 14! Även inom klassen hade man avancerat två platser till en så fin 10:e plats! Teamet konstaterade dock att man klarat hela två Midnattssolsrallyn, år 2013 och 2014, och nu nästan 2 dagar med bara en etapp kvar utan problem av 2015 års upplaga.

Som teamchef vill jag avslutningsvis tacka teamet för ett så väl genomfört rally fram till i eftermiddag! Vill även tacka alla som stöttat oss via olika medier och jag lovar att Teamet med -142 Blå kommer än starkare tillbaka! Dax att gå till kojs i Gävle, har väl bara 70 mil hem till Sikfors och Älvsbyn där vi knuffar av -142 blå från släpet!

Godnatt!/ TeamChefen! ”