Tunga förväntningar på Audis hemmaplan i DTM

Annons

Audis vinnande inledning på säsongen innebär en tung nackdel under racen på Norisring. Men trots 35 kilos nedlastning av Audi RS5 DTM hoppas Mattias Ekström, tvåa i mästerskapet, på seger under racehelgen på Audis hemmaplan.

– Det är ingen tvekan, jag vill äntligen ta min första seger på Norisring, säger Mattias Ekström som dessutom hyllar Audis motorsportarv genom att köra i klassisk Audilackering.

Norisring är stadsbanan inne i centrala Nürnberg. En klassiker inom tysk motorsport sedan invigningen 1947. Banan mäterblott 2 300 meter men bjuder ändå alltid på tät och spännande racing med många omkörningsförsök i framför allt kurva ett. Med endast 90 kilometer till Audis hemvist och huvudkontor Ingolstadt räknas detta som Audis hemmaplan. Genom åren har segrarna också varit många. Inte minst ledaren i DTM, britten och Audiföraren Jamie Green, har varit lyckosam på Norisring där han vunnit fyra gånger och slutade tvåa förra året.

Mattias Ekström var först över mållinjen 2013 men fråntogs sedan segern.

Annons

– Jag har haft ouppklarade affärer med banan sedan dess, nu är det dags att ta hem min första vinst på banan, säger Mattias Ekström.

Audi Sport

Svenskens Audi RS5 DTM kommer just denna racehelg ha samma färger som den Audi V8 Quattro som Hans-Joachim Stuck körde till seger på just Norisring 1990.

– I början av 90-talet satt jag framför tv:n och började få upp intresset för DTM. Förare som Stuck och Röhrl var mina hjältar. De gav mig motivation till min karriär. Att se min Audi RS5 DTM och V8 quattro från den tiden stå sida vid sida med samma färger och att jag ska få tävla i dem är riktigt speciellt för mig, säger Mattias Ekström.

På Norisring är det också dags för säsongens andra deltävling i Audi Sport TT Cup. På startlinjen försvaras de svenska färgerna av Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Anton Marklund. För Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir det ett kärt besök eftersom hon 2014 vann i Volkswagen Scirocco R Cup på just Norisring.

Följ tävlingarna live via www.dtm.com

Tidsschema :

27 juni
08.35 Kval Audi TT Cup
12.15 Race 1 Audi TT Cup
13.25 Kval DTM Race 1
16.48 Race 1 DTM

28 juni
09.00 Race 2 Audi TT Cup
11.40 Kval DTM Race 2
15.18 Race 2 DTM

Annons