Dramatiskt Rally Estonia för Mattias Adielsson

Förra helgen var Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora på plats Estland för att köra ERC-deltävlingen Auto24 Rally Estonia.

– Det började ganska bra för oss, vi kände att vi hängde med de snabbaste under de första specialsträckorna. Allt förändrades på den femte sträckan när vi rullade. Det gick så fort så jag vet inte hur många varv det blev, kanske tre. Vi förlorade inte mer än en minut på sträckan men bilen behövde en ordentlig översyn på nästa service som var efter den sträckan, berättar Mattias efter tävlingen.

– Vi fick lägga om vårt fokus från att försöka hänga med de snabbaste till att ta bilen i mål. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb på servicen med att få bilen körbar igen. Servicekillarna har åter överträffat vad som är möjligt att gör med en bil under så kort tid. Vi fortsatte lördagen med att bara köra på säkerhet och inte riskera något mer, fortsätter Mattias Adielsson.

Adielsson/Bäck kom till slut åtta i tävlingen. De sista sträckorna gick riktigt bra och de fick då möjlighet att visa att farten för att hänga med i toppen finns. Nu ligger de på sjunde plats i Junior EM i rally.

– Vi är riktigt nöjda med att ha tagit oss i mål efter det som hände. En riktig kämpainsats från hela teamet. Det känns också skönt att vi fick några bra sträckor på slutet av tävlingen. De var mycket viktiga för att bygga upp självförtroendet och få bevisa att vi är riktigt snabba. Ett stort tack till alla som har följt oss och all pepp vi har fått från alla fans hemma, vi kommer tillbaka och då mycket starkare, avslutar Mattias Adielsson.