Lördagens AM Snapphanerally lockar stort startfält

Annons

Årets upplaga av AM Snapphanerally bjuder på ett utav de största startfälten i tävlingens historia. På torsdagsmorgonen är det hela 178 anmälda.

Tävlingen har (för en gångs skull) inte SM-värdighet, men väl RM och ingår även i SSRC (Sydsvenska rallycupen), DM för Södra och Småland samt 1300 Rally Cup. Cuper och mästerskap som borgar för sekundfight och prestige i alla klasser genom hela startfältet.

Första start är kl 11.00 på Hässleholmsgården lördagen den 8 augusti och de tävlande ”går över” startrampen på Stortorget åtta minuter senare. Därefter har ekipagen 5 specialsträckor att ta sig an, innan de återvänder till Hässleholmsgården cirka klockan 15.00. Totallängden på årets bana är 143 km, varav 40 km är specialsträckor.

Regerande SM-mästaren Jerker Axelsson har anmält sig för och får en riktig genomkörning inför SM genom att mäta sig med de lokala toppförare Stoffe Nilsson och Joakim Grahn. Dessutom kommer Patrik Johansson med sin spännande Mitsubishi Mirage R5.

Annons

Blad de trimmade tvåhjulsdrivna är hela sydsvenska eliten på plats, med hela 27 bilar. I denna klassen är det nästan alltid omöjligt att tippa segraren före start, eftersom så många är kapabla att vinna.

Läs mer på tävlingens hemsida här och passa på att se ett fartfyllt rally i helgen, i anmälningslistan R5-Mitsubishi, BMW M3, Audi Quattro S2, WRC-Subaru, alla möjliga olika Volvo-modeller, fartblinda-Suzukis och lokala hjältar.

Annons