Jerkers WRC-Subaru tillbaka efter kraschen

För bara 10 dagar sen avgjordes den fjärde deltävlingen i Rally-SM i Askersund och där kraschade Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson bilen hårt när de var i ledning. På fredag startar den femte deltävlingen av Rally-SM i Linköping och på plats kommer Jerker var med en nyrenoverad bil.

Efter halva förra deltävlingen hade Jerker Axelsson och Mattias Andersson en 15-sekunders ledning när det som inte fick hända hände. I en högerkurva som nöp så rullade de bilen ut i skogen på sexans växel.

– Det var en ordentlig avåkning, som tur var slog vi inte i några träd utan mest buskar innan det stoppade på taket långt ute på ett hygge, berättar Jerker.

Efter heroisk insats av teamet senaste tio dagarna kommer Jerker och Mattias start med en nyrenoverad blå Subaru Impreza WRC S10 i helgens deltävling i Linköping.

– Ja, de säger ju att Subarus skall vara blåa så fick bli den färgen , säger Jerker med ett skratt.

East Sweden Rally startar under fredagskvällen med två sträckor, varav den ena går i centrala Linköping. Under lördagen körs de återstående sju sträckorna, totalt skall 11 mil specialsträcka avverkas under helgen.

– Det blir en tuff tävling med utmanande vägar, förra året åkte vi av på sista sträckan när vi kunde säkra SM-guldet, berättar Jerker.

Det kommer bjudas på tuffaste möjliga motstånd då i tävlingen med Fredrik Åhlin åter finns på startlinjen, förutom Fredrik kommer hela norska eliten i 4wd då det även vankas landskamp i tävlingen. Totalt är det 19 st ekipage anmälda i klassen Trimmat 4WD.

– Vi får försöka och komma in i det snabbt trots att avåkningen säkert kommer sitta i bakhuvudet på de första sträckorna, vi har inte råd att tappa för mycket tid så det är full fart framåt för att nå ett andra raka SM-guld nu när vi tappade ledningen i förra tävlingen, avslutar Jerker.

SM-Tabell Trimmat 4WD efter fyra av sex deltävlingar
1. Mats Jonsson, 47 poäng
2. Jerker Axelsson, 41 poäng
3. Thomas Thunström, 32 poäng

FöljBike Motorsport på www.facebook.com/BikeMotorsport