Ny serviceplats för Rally Sweden 2016

Annons

Tidsplanen för Rally Sweden 2016 har skickats till FIA och WRC Promoter med förslag om att serviceplatsen flyttas från Hagfors till Karlstad.

Hösten har precis anlänt till vårt avlånga land men förberedelserna för vinterns VM-fest i de värmländska skogarna är full gång sedan länge. En stor nyhet för tävlingen presenterades redan i dagarna, att arrangören ansökt om att flytta serviceplatsen från Hagfors till Karlstad.

Flytten är en följd av de boendeproblem som upplevdes i samband med Rally Sweden 2015 samt önskemål från FIA och teamen.

Serviceplatsen etableras enligt förslaget i Karlstad hamnVänerkajen och detta innebär att Rally HQ, serviceplats, super specialsträcka och parc ferme för WRC kommer att placeras i Karlstad.

Annons

Hagfors kommer fortfarande att utgöra en viktig knytpunkt för tävlingen. En däckbytarzon för WRC föreslås här på lördagen och Hagfors kommer också att härbärgera serviceplats och Parc Ferme för Rally Sweden Historic. Även tävlingens avslutande sträcka, den sk Power stage, kommer också att köras i Hagfors enligt förslaget.

De övriga specialsträckorna kommer att köras i samma område som tidigare och kommer att offentliggöras så snart som remissutgåvan blivit godkänd.

Annons