Tobias Svärd gör Supercar-debut på Solvalla

Annons

Folkracekungen Tobias ”Tobbe” Svärd får chansen att ratta Peter Hedströms Skoda Fabia Supercar i SM-finalen på Solvalla. För egen del kliver Peter åter igen in i OMSE:s Ford. Han och ersätter där Sebastian Eriksson bakom spakarna på Sebastians Ford Fiesta Supercar.

Ett flertal förare stod som kandidater hos Hedströms Motorsport inför SM-deltävlingen i Rallycross på Solvalla nästa helg. Det blev till slut Tobias ”Tobbe” Svärd, MK Orion, som med Hedströms Motorsport och en egen sponsor-assistans tog chansen att göra sitt livs första Supercar-start.
– Jag var faktiskt lite förvånad när Peter ringde upp mig, men jag tänkte att en sån här chans får man inte var dag, så jag satsade för fullt för att få till det här, säger Tobias Svärd.

Tobias gjorde knallsuccé med Pole Position i finalen och en fjärdeplats redan i sin fyrhjulsdrivna debut i vintras i RallyX on Ice. Detta bland världsstjärnor som Andreas Backerud, Sebastian Eriksson, Kevin Hansen med flera.

Tobias Svärd
Då rattade han en Supercar Lite. Nu blir det betydligt mera hästar i Hedströms Motorsports Skoda Fabia Supercar. Dessutom med nybyggd fräsch motor där det gamla turbo-relaterade problemet nu är åtgärdat.
– Jag hoppas hitta en hyfsad känsla i bilen tidigt och bygga upp tempot i bilen, det är kul att jag genom folkrace-sporten kunnat få den här chansen, säger Svärd.

Annons

Peter Hedström själv kör finalen i rallycross-SM under OMSE:s vingar, där han ersätter GRC-stjärnan Sebastian Eriksson, som kör i för seger i Los Angeles samma helg.
– Det känns verkligen stimulerande att kunna ge Tobbe chansen, han har visat sig ruggigt snabb, både i rallycross och folkrace . Jag ser verkligen fram mot Solvalla tillsammans med honom i heaten, säger Peter Hedström.

Redan på torsdag brakar årets SM-final i rallycross igång på Solvalla. Träningen startar redan på torsdag kväll och finalen körs lördag kväll den 12 september efter STCC.

Tidsschema RallyX Solvalla
Torsdag 10 september
Kl 17.00-19.00: Fri träning.
Fredag 11 september
Kl 09.00-09.30: Fri träning.
Kl 10.00-11.00: Kvalomgång 1.
Kl 11.10-12.10: Kvalomgång 2
Lördag 12 september
Kl 12.45-13.40: Kvalomgång 3.
Kl 18.45-19.30: Semifinaler.
Kl 19.40-20.00: Finaler.

Annons