Anmälningslistan till SM-sprinten fylls på

Annons

Söndagen den 31 januari är det dags för SM-sprint för rally- och rallycrossbilar när Piteå står som värd för SM-veckan i vinterskrud. Det är Piteå MS som arrangerar de spännande sprintarna som körs på och kring Piteå Motorstadion.

Snön har precis i dag den 18 november börjat falla över Piteå med omnejd och arbetet inför SM-bataljerna för några av Sveriges vassaste rallycross- och rallyekipage.

För rallybilarna så består uppdelningen av 15 tvåhjulsdrivna och 15 fyrhjulsdrivna bilar, som gallras fritt av Piteå MS, Rallyutskottet och SBFs kansli. De utvalda får köra två kvalomgångar där tiderna räknas samman och de snabbaste går till den avgörande finalen. Sträckan är 3 kilometer lång och börjar i skogen och går i mål på Motorstadion. Anmälningstiden går redan den 29 november och bland de som är tidigt ute finns Tobias Söderqvist i Corolla, Danne Wall i 240 och Laxå-föraren Håkan Lindh med en Toyota Starlet! Bland de fyrhjulsdrivna finns publikfavoriten Jan-olof Marklund i Lancian och dubbla WRC-Octavior med Nils Jensen och Joachim Borg samt hemmaföraren Jan-Olof Renberg.

Rallycrossen bjuder in till två klasser de med, Supernationell och Supernationell 2400 gör upp i 2wd och 4wd består av SuperCar Lites. Upplägget heter sprint men kommer att köras i heat-form på Piteå Motorstadion med kval, semi- och finaler. Allt varvat med rallybilarnas omgångar. Upplagt för en riktigt fest i bilsportens anda. William Nilsson och Jonathan Walfridsson har anmält sig i SuperCar Lites medans 2wd-listan fyllts på mer, här finns bland annat Mattias Ohlsson från Bollnäs i BMW M3 och Patrik Ydrefalk i Corollan.

Annons

Alla anmälda hittar ni på Piteå MS hemsida för tävlingarna under SM-veckan, syna listan noga för det finns fler spännande och roliga namn och bilar på listan. Där hittar ni också Inbjudningarna som är viktigt att ni som vill göra upp om SM-medaljer läser och anmäler i er i tid, anmälan ordinarie tid går ut den 29 november!

Hela tävlingen kommer att sändas i SVT play och finalpasset 13.30-14.30 direkt i SVT

Annons