Citroën tillbaka som fabriksteam till WRC 2017

Annons

Under torsdagen meddelade Citroën att de fortsätter i VM och WRC. Till 2017 kommer de tillbaka som ett fabriksteam och ny bil till det nya reglementet.

00-talets giganter, det franska VM-teamet Citroën med omutlige Loeb i spetsen, körde hem 8 VM-titlar mellan 2004 och 2012 och 94 totalsegrar. Men på senare år har teamet haft det tuffare utan Loeb samtidigt som VW fått jackpot med sin egna franska Sébastien. Men de uteblivna framgångarna är inget som stoppar det franska teamet att satsa vidare på VM och WRC.

Efter att dominerat WTCC i två säsonger så kommer Citroën att under 2016 avsluta sin racingsatsning och framöver prioritera rally och Rally-VM.

Citroën Racing chef Yves Matton säger (på engelska):
– We have never hidden our interest in the 2017 WRC regulations and the entire team is extremely motivated by this new challenge, berättar han och fortsätter, – We like the freedom granted to make the cars more spectacular, but also the possibility of reusing development work done on the Citroën C-Elysée WTCC’s engine.

Annons

För att hinna med att få ihop satsningen och alla förberedelser kommer Citroën inte att göra en ren fabrikssatsning under 2016, utan avvaktar till 2017. Yver fortsätter:

With a view to managing our resources efficiently, we have decided to focus all our efforts on designing and developing our new World Rally Car, berättar Yves och fortsätterWe will obviously be keeping a close eye on the WRC, both with the organisation of the FIA Junior WRC and with the WRC 2 programme for Quentin Gilbert, this year’s JWRC Champion.

Spännande värre alltså, VW och Toyota är förvarnade! Mads Østberg meddelar på torsdagskvällen till tv2.no att Citroën inte kan stötta hans VM-satsning för 2016 och fortsättning följer.

Annons