Norska Romjulsrally gör comeback

Efter några års uppehåll gör nu NMK Elverum comeback med sitt ”mellandags-rally” i skogarna kring Elverum några mil från norsk/svenska gränsen. 17,5 km specialsträckor med möjlighet till genomkörning och skriva egna noter står på programmet.

Det är 5 år sedan Romjulsrally kördes men nu, den 30 december, är det dags igen. Arrangören NMK Elverum har ett 95 kilometer långt rally att erbjuda, och det består av 2 specialsträckor som körs två gånger, alltså 4 sträckor totalt. Genomkörning och möjlighet till att skriva noter gör att man kanske kan undvika de lurigaste snödrivorna och istället fila på samarbetet i kupén inför kommande säsongen.

Det är ett norskt rally, men under åren har det varit mycket blågult på pallen och i topp. PG Andersson, Pontus Tidemand, Jerker Axelsson är några som visat norrmännen hur fort man kan köra, men kungarna av Romjulsrally är Mats Jonsson och Johnny Johansson. På rallyts hemsida kan man läsa lite om hyllningen till den värmländska duon som tog hem totalsegern 20042005 och 2007. Kommer de till start i år med månne?

Inbjudan, kartor och anmälningslista hittar ni på www.romjul.no och nu väntar vi in första svenska bil på anmälningslistan. 30 december alltså, dagen före nyårsafton.