Silly Season 2016: Andreas Guillemot byter till trimmad BMW

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervjuas Eskilstuna MKs Andreas Guillemot som för första gången ger sig an en trimmad rallybil i rallyskogen.

Namn: Andreas Guillemot

Ålder: 40

Ort: Eskilstuna

Annons

Klubb: Eskilstuna MK

Hur har säsongen 2015 gått?
– Den har gått bra, över förväntan på det hela taget. Började med en fantastiskt rolig tävling i Torsby, Finnskogsvalsen. Dock fick jag bryta dag två då bakaxeln rasade, men det är sådant som ingår.

– Körde sedan lite sporadiska tävlingar med bra längd. Avslutade säsongen med att bli tvåa för A/B-förare i standardklassen i Eskilstuna Sprintcup.

Andreas Guillemot
Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– För 2016 blir det både bil- och klassbyte. Från Volvo 240 i VOC Mekonomen Rally till en BMW 325 i grupp H.

När kom du på att du skulle köpa BMWn?
– Jag har varit sugen på just BMW i ett par år. Det är mycket bil redan från början. Har funderat på att bygga en, men så fick jag reda på att Emil Carneling från Katrineholm var sugen på att sälja sin så då blev det till att jag köpte den.

Andreas Guillemot

Vad är det för specifikationer på den tyska rallybilen?
– BMW 325 årsmodell 1992. Bytt box till motorn, Sellholm fjäderben runt om. I övrigt standard.

Är det första gången du något annat än en VOC i rallyskogen?
– Detta är första gången jag kliver upp i högre klass än VOC. Har dock gjort ett par inhopp som kartläsare i grupp H tidigare men aldrig kört själv.

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Målet med 2016 är som tidigare år att ha riktigt roligt. Bra placering är en bonus. Inleder säsongen med Finnskogsvalsen i Torsby. En tvådagarstävling på totalt över 12 mil SS. Det ska bli riktigt spännande i ny bil.

Har du planer på att köra någon serie eller cup?
– Den enda cup som är inplanerad är Eskilstuna Sprintcup. Utöver det blir det sporadiska tävlingar efter tid och plånbok.

Motorsport4sale tackar Andreas för intervjun och önskar lycka till med nya bilen och ser fram emot fräna sladdar under 2016!

Annons