Mattias Adielsson fabriksförare för Vauxhall Motorsport

Annons

Under torsdagen har rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg presenterats som ny fabriksförare för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team. Adielsson kommer tävla med det engelska teamet i Brittiska Rally Mästerskapen med en Vauxhall Adam R2.

– En pojkdröm som går i uppfyllelse, fantastiskt roligt. Vi har arbetat för den här lösningen en tid och det är skönt att vi nu kommit i mål, säger Mattias Adielsson.

Det var många rallyförare från hela världen som ansökte om att få en av de två åtråvärda platserna. Till den sista uttagningen blev sju förare kallade för att testa bilen och genomgå några andra tester. Mattias Adielsson var en av de två som lyckades bäst i uttagningen.

– Vi har alltid arbetat långsiktigt med allt vi har gjort. Jag har kört många tävlingar i hård konkurrens, på olika underlag och i olika länder. Det har gett mig en stor kunskap om vad som krävs av en rallyförare i toppen som jag har haft stor nytta av i den här uttagningen. Hela teamet runt mig har utvecklats och vi har känt att vi under många år varit på rätt väg. Nu ska vi göra något riktigt bra av den här chansen. Brittiska mästerskapet kommer i år att bli riktigt stort och ett bra resultat där kan öppna ytterligare dörrar i framtiden, säger Mattias Adielsson.

Annons

Mattias Adielsson fabriksförare för Vauxhall Motorsport 2016

Vauxhall Motorsport Junior Rally Team består av förarna Mattias Adielsson och Irländaren Robert Duggan.

Vauxhall Motorsport Junior Rally Team
www.vauxhallmotorsport.co.uk
Engelska Mästerskapet i Rally
www.msabrc.com

Kalender – MSA British Rally Championship 2016
Mars 5-6 Mid Wales Stages (Grus)
April 8-9 Circuit of Ireland (Asfalt)
April 30-1 May Pirelli Rally (Grus)
Juni 25 RSAC Scottish Rally (Grus)
Juli 9-10 Nicky Grist Stages (Grus/Asfalt)
Augusti 19-20 Ulster Rally (Asfalt)
September 15-17 Rally Isle of Man (Asfalt)

Annons