RallyX On Ice på tre veckors turné

Annons

Det är upplagt för stenhårda dueller när vinterserien RallyX On Ice startar sin tre veckor långa turné. Rallycrossmästerskapet, som arrangeras av STCC AB, inleder turnén i Lindvallen där den andra deltävlingen avgörs i området runt Statoil. 17 Supercar Lites-bilar kommer till start.

Den första deltävlingen, som kördes i Piteå i samband med SM-veckan, slutade med Sebastian Eriksson överst på prispallen. I Lindvallen saknas däremot Sebastian vilket öppnar upp för förare som Kevin Eriksson, Alexander Westlund och Thomas Bryntesson att göra upp om segern. Westlund, som var oerhört snabb direkt i premiären i Piteå, varnar dock för ett mer rutinerat namn.

RallyX On Ice på tre veckors turné

– Efter avåkningen i Piteå tror jag att Patrik Sandell kommer att vara oerhört revanschsugen i Lindvallen. Han tillsammans med Thomas Bryntesson och Kevin Eriksson får gälla som favoriter, säger Westlund.

Annons

Sandell som visade fin fart under kvalomgångarna i Piteå föll dock ur tävlingen redan i semifinalen, där han bland annat fick se det nya stjärnskottet Tejas Hirani briljera. Den unge Kenyanen, som gjorde sin debut på snö och is i Piteå, blev snabbt en publikfavorit och kommer med positiv energi till Lindvallen.

– Jag har fortfarande mycket att lära men jag ser fram emot den nya tävlingen. Jag får ställa om konkurrenternas väckarklockor så att de missar tävlingen, skämtar Hirani.

Från GRC-serien i USA har Austin Dyne hämtats in till de tre sista deltävlingarna i RallyX On Ice. Dyne, som normalt sett är Patrik Sandells teamkompis i en Supercar för Bryan Herta Motorsport, är nu redo att ta sig an Supercar Lites- bilen på svensk mark.

– Jag har varit i Sverige de två senaste vintrarna och testat i Kall med Lites-bilen. När jag startade min karriär tog Andreas Eriksson med mig hit och jag lärde mig grunderna av honom. Jag tror mina chanser kan vara ganska goda och det är trots allt rallycross så allt kan hända, säger Dyne.

Det 17 bilar starka startfältet innehåller självklart förare som vi är vana att se i RallyX. Simon Olofsson, Niclas Grönholm och William Nilsson vill säkerligen göra bättre insatser än under den första deltävlingen i Piteå.

Redo att ta sig an RallyX On Ice är även STCC-stjärnan Richard Göransson som är klar för de avslutande tre tävlingarna. Göransson representerar Brink Motorsport och kommer taggad till Sälen.

– Det ska bli grymt kul att få köra lite Rallycross igen. Att tävla på snö och is är alltid lite extra spännande och att nu få besöka skidorter när de har som störst beläggning hoppas jag ger extra mycket publik, säger Göransson inför tävlingen i Lindvallen.

160226_rallyxonice2

RallyX On Ice i Lindvallen TV-sänds i Visat Motor och Viaplay live kl 14.00-16.30 på fredag.

Startlista RallyX On Ice Lindvallen 26 februari
1.Patrik Sandell, Modern Betong Racing
2.Alexander Westlund, Westlund RX
3.Thomas Bryntesson JC Race Teknik
4.Kevin Eriksson Olsbergs MSE
5.William Nilsson, JC Race Teknik
6.Oliver Eriksson, Olsbergs MSE
7.Simon Olofsson, Simon Olofsson RX
9. Thomas Holmen, Holmen RX1
10. Niclas Grönholm, Olsbergs MSE
11. Jonathan Walfridson, Helmia Motorsport
12. Sondre Evjen, JC Race Teknik
13. Tejas Hirani, Olsbergs MSE
14. Jonas Ökvist, JC Race Teknik
24. Austin Dyne, SRT
45. Miki Weckström, SET-promotion
78. Richard Göransson, Brink Motorsport

Annons