STCC-comeback för Johan Kristoffersson

Annons

Johan Kristofferssons 2016 blir alltmer spännande. Utöver full säsong i World RX med Volkswagen RX Sweden, gör han nu även comeback i STCC – allt för att få de bästa förutsättningarna för att utvecklas som förare och komma närmare världsmästartiteln.

Att ha ett gediget tävlingsschema och att få så mycket bilkörning som möjligt är de tyngsta byggstenarna i norska EVEN Managements plan för att Johan ska kunna utvecklas maximalt. Förra året blev han trea i Rallycross-VM och i tillägg till det blev han mästare i Porsche Carrera Cup. För att ge honom de bästa tänkbara förutsättningarna inför årets World RX fick han dessutom chansen att träna genom att ratta en Skoda Fabia i bland annat Rally Sweden under vintersäsongen. Nu läggs ännu en disciplin till i Johans schema för året – STCC, där han blev mästare 2012.

– Konstant utveckling, hårt och målmedvetet arbete är det som gör att vi förhoppningsvis kan vara med och utmana om VM-titeln i rallycross. För mig är racingkörningen en viktig del i detta och jag har stor nytta av det i rallycrossen, inte minst för att förstå hur man bäst använder en bil och att på rätt sätt kommunicera till min ingenjör vad som behövs för att åka snabbare. Jag är därför väldigt tacksam för att EVEN Management, Volkswagen, Bauhaus och övriga runt omkring mig stöttar mig i ambitionen att bli en ännu bättre förare och ger mig chansen att få göra det här, berättar Johan.

På onsdagen gjorde Johan sitt första och enda test inför STCC på Gelleråsen i Karlskoga. När han senast körde mästerskapet satt han i en Volkswagen Scirocco, men den här gången blir det en Seat för PWR Racing Team.

Annons

– Det känns spännande att vara tillbaka i STCC och att få ”tävlingstagget” även mellan rallycrosstävlingarna. Tidigare har jag bara tävlat för familjeteamet KMS på hemmaplan, så det här blir nytt och kul och jag hoppas att jag både kan lära mig av PWR och bilen, samt att jag kan tillföra teamet något från min erfarenhet. Som tävlingsmänniska vill man alltid vinna race, det här är inget undantag, säger Johan.

Årets STCC består av sju deltävlingar mellan april och september och Johan kommer att delta i alla förutom den näst sista på Solvalla i början av september då den krockar med den franska deltävlingen i Rallycross-VM.

STCC 2016
Race 1: STCC Volvo Race Skövde 30 april – 1 maj
Race 2: Mantorp Park 26 maj
Race 3: Anderstorp 18-19 juni
Race 4: Västkustloppet Falkenberg 10 juli
Race 5: Kanonloppet – Gelleråsen 14 augusti
Race 6: Solvalla, Stockholm 3 september
Race 7: Ring Knutstorp 24 september

Annons