Emil och Joakim inför det polska VM-rallyt

Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg förberedde sig inför Rally Poland med ett Pre-event Test där de fokuserade på att få bilen så väl anpassad för de snabba polska vägarna som möjligt. Bilen kommer även denna tävling vara en Citroën DS3 R5 som drivs och sköts av J-Motorsport.

Duon startar i WRC2-klassen med en superspecial på torsdagen den 30:e juni och ambitionerna för helgen är höga.

– Med ett mycket meriterande startfält är det svårt att sikta in sig på en viss position men vi känner att vi börjar få bra känsla för bilen och dess begränsningar så vi har goda möjligheter till en god placering, säger Emil och vill gärna förtydliga vissa spekulationer kring bilen och påminna om målet för 2016.

– Vi får många frågor om huruvida Citroën har utvecklats vidare något sedan lanseringen och hur den står sig. Faktum är att Citroën är i slutfasen av att lansera ett stort så kallat ’evo-kit’. Vi kommer inte köra med detta nu i Polen men som vi ser det är det viktigare att vi får köra en tillförlitlig bil och kunna samla den erfarenhet vi är ute efter snarare än att man skulle släppa kittet för tidigt och vi skulle riskera att bryta tävlingar. Hittills har vi fått köra alla mil SS som vi tagit oss an och det lär vi oss enormt mycket på, berättar Emil.

– Både jag och Emil är enormt laddade inför helgens tävling och efter resultatet i Portugal så har vi båda sett fram emot den här tävlingen. Vi förbereder oss nu minutiöst tillsammans med J-Motorsport, säger Joakim Sjöberg som mellan testrundorna skriver rent anteckningarna från genomkörningen.