Silly season 2015: Mattias Adielsson mot ERC Junior i nybyggd Peugeot

Tävlingssäsongen 2015 närmar sig och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer med olika förare och team runt om i vårt avlånga land. Här Mattias Adielsson från Göteborgs MF.

Namn
Mattias Adielsson

Ålder
23

Ort
Göteborg

Klubb
Göteborgs MF

Hemsida
www.adielssonmotorsport.com

Hur har säsongen 2014 gått?
– Den har varit extremt lärorik och vi har fått många SS mil i ryggen, vi startade i Umeå med en ganska så kraftig avåkning i kvalet men lyckades reparera och samla oss och kunde tillslut nå SM-guldet i sprint.

Mattias Adielsson goes rally Sweden

– Efter det tog vi nästa kliv i karriären vilket var att få starta i en VM deltävling, Svenska rallyt. Det gav en enorm erfarenhet både för team och mig själv personligen. Vi hade många sträcksegrar och var som bäst 18 totalt på en av sträckorna vilket uppmärksammades en hel del efteråt.

– Tyvärr gick det lite hårt i en snövall på Vargåsen innan Colins Crest och vi tryckte sönder kyleren och fick bryta tävlingen. Vi ledde våran klass med stor marginal men kämpade för att vinna 2WD totalt. Efter det stora äventyret var tanken att åka till England och tävla i Brittiska mästerskapets premiär, North Rally Wales. Anmälan var inskickad men dessvärre ställdes tävlingen in och vi siktade istället på att åka ner till Frankrike.

SM GULD för Mattias Adielsson igen

– I det franska mästerskapet ingår det en 208 R2 Cup som vi åkte två deltävlingar i, en på grus och en på asfalt. Vi blev 10 bil av 42 i den första tävlingen och låg på en sjätte plats totalt i den andra, men fick bryta efter en lättare avåkning och drivaxelbrott. Efter att ha åkt dessa tre stora tävlingar beslutades att vi skulle försöka åka mer på hemmaplan och valde då att ställa upp i Rally-SM. Första deltävlingen för våran del blev Kolsva men den slutade redan 200m in på ss1 med kopplingsras. Men efter den tävlingen lossnade det ordentligt och vi lyckades med att vinna de tre återstående på rad och kunde därmed försvara SM-guldet ifrån 2013.

– Vi avslutade året med att vinna den danska mästerskapsfinalen på asfalt. Ett fantastiskt bra år och jag vill passa på att tacka alla er samarbetspartner/fans som hjälpte oss under året och framförallt de kartläsare som lotsade fram mig, Patrik Barth, Bosse Holmstrand, Stefan Gustafsson och Christoffer Bäck.

Vad har du för planer och mål för 2015?

– Vi har efter slutet på 2014 satt upp en ny 3-års plan och jobbar stenhårt efter den. Siktet är inställt på att vara delaktig i Europa mästerskapet och då i ERC junior i en Peugeot 208 R2 2015. Viljan finns till 100 procent och nu jobbas det lika hårt på att budgeten skall bli detsamma.

Mattias Adielsson

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2015?
– Det blir en helt ny fabriksbyggd Peugeot 208 R2. Det är lite uppdateringar är gjort på bilen och efter första testet i Sveg som kändes det riktigt bra!

Motorsport4sale tackar Mattias för intervjun och ser fram emot att se nya Peugeoten på bredsladd under 2015!