Markus Theorin hade bästa flytet i Taxinge

Det blev en blöt tillställning i Taxinge i lördags när Swerocksprinten sprinten avgjordes. Tävlingen var den tredje deltävlingen i årets 7klubbars och ihärdigt regnande gjorde den fina 3,7 kilometer långa slingan riktigt hal.

Alla åkare var riktigt respektfulla inför det hällande regnet och endast ett ekipage bröt, SMK Vingåkers Nils Larsson. Efter många starka insatser och ett riktigt rättvist upplägg då endast den snabbaste tiden räknades av dom tre genomkörningarna.

Swerocksprinten 2016

Pontus Florin från Eskilstuna MK med sin far Björn Andersson i högerstolen rattade hem segern bland ungdomarna i teamets gula Suzuki Swift på ett respektfullt och moget sätt.

Swerocksprinten 2016

Bland ekonomibilarna blev det också Eskilstuna i topp med Robin Granfors vid spakarna i sin VW Golf med Andreas Nilsson vid kartan.

Fyrkraffsarna satte de snabbaste tiderna för dagen och Markus Theorin från Skillingaryd gjorde det på bästa sätt med Helen Nordbäck vid sin sida. Bland A-förarna i 2wd blev det Jens Branteström och Jennifer Eriksson i deras Nissan Sunny som fick med sig den största pokalen hem till Rasbo.

Swerocksprinten 2016

Corsaåkaren Tommy Högström från MK Rimo med bisittaren Anders Jonsson blev tvåa. Trean i klassen, och tillika SM-åkaren.

Swerocksprinten 2016

Stefan Hanhela med Elisabeth Hanhela vid sin sida fick inte till tätkänningen i klassen med sin VW Golf. Om man nu kan kalla två sekunder för att inte vara i täten?.

Det blev en fin tillställning trots det våta vädret och mycket publik där vi stod. Tävlingsledaren Thord Söderberg tyckte det hela rullade på utan några incidenter.
-Det roliga var att det blev 92 anmälda när vi räknade med kanske 60 bilar, sa Thord på lördagskvällen. Det finns väl inte någon publikskara som är så trogen sin sport som rallypubliken.

Åk med ”i baksätet” med Rasmus Persson när han beger sig ut på första rundan i Swerocksprinten.

Nu blir det ett långt sommarlov för 7klubbars, även om förberedelserna för arrangörerna redan är full gång. Nästa deltävling är MSK Hammarens tävling Brukssvängen den 4 september. Sen följer SMK Södermanlands Nybyrundan den 24 september följt utav Allan Widèns Minne i Enköping den 15 oktober. Grand Finale blir i Västerås och Rally Xplosion den 29 oktober.

/Pierre Skytt