Gilbert kraschar ut sig ur det tyska VM-rallyt

Liten tuva … nej, litet sprätt fäller ibland en stor rallybil. Fransmannen Gilbert hade oturen att bland alla vinrankor träffa en stenmur, eller mer en stenvägg, med sin DS3 R5 och VM-äventyret var över för den här gången.

Det tyska VM-rallyt är extremt på alla sätt, inte nog att det är snabba smala vägar och vägbyten bland vinrankor och stenmurar (och vedhögar, fråga Camilli) … under recce måste man ha koll på små små sprätt som vid 100 km/h kan göra all väghållning som bortblåst. Här är det Gilbert och den belgiske kartläsaren Jamoul som för en tiondels sekund blir ”air born” och de är chanslösa. Men istället för en någorlunda mjuklandning bland vindruvor träffar den franska rallybilen en stenvägg. Sist på klippet en Skoda som blir överraskad av tvättbräde-asfalten.