Tyvärr ingen tysk VM-start för Emil och Joakim

Annons

Det blir ingen start i det tyska VM-rallyt ADAC Rallye Deutschland för Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg då duo n tyvärr tvingas dra tillbaka sin anmälan. Det är framförallt finansieringen som inte gick att få ihop för ett nytt VM-äventyr den här gången.

– Vi har kört tyska VM-rallyt två gånger tidigare och det är ett riktigt roligt rally där jag också känner mig som hemma. Vi kan många av sträckorna och som jag förstod det var det också meningen att vi nu skulle fått köra den vidareutvecklade R5:an från Citroën. Jag har svårt att finna ord för den besvikelse jag känner framförallt inför mina fans, berättar Emil.

Teamet har arbetat intensivt för att få till en lösning och co-driver Joakim fyller i.
– Vi har de gångna veckorna arbetat tillsammans med Citroën Racing och J-Motorsport för att försöka hitta en lösning av budgetfrågan. Alla har arbetat målmedvetet men tyvärr har vi inte kunnat hitta en lösning. All heder åt Citroën och J-Motorsport som verkligen ansträngt sig och både jag och Emil med team vill verkligen tacka de båda för deras ansträngningar.

Annons

– Det här blir ett farthinder i vår väg mot toppen men vi är redan starkt fokuserade på fortsättningen i WRC. Vi arbetar redan aktivt med fortsatta satsningar tillsammans med vårt managementbolag V&V Sport Management, avslutar Emil.

Annons