Fredrik Åhlin har chans på silver i BRC-finalen

Annons

Fredrik Åhlin och hans kartläsare Morten Abrahamsen har fortfarande en chans på pallen i det Brittiska Rally Mästerskapet. Med dubbla poäng på Rally Isle of Man är Fredriks sikte inställt på att säkra silvermedaljen i förarmästerskapet.

Den 24-åriga svenska rallyföraren ledde serien efter att ha vunnit Pirelli Carlisle Rally men sedan dess har han inte kunnat lägga till några mästerskapspoäng. Inför finalen på Isle of Man så är han bara nio poäng från silvermedaljen.
– Hans speed har aldrig varit problemet och vi får inte glömma att Fredrik kör första året i det Brittiska Rally Mästerskapet. Fredrik och hans kartläsare Morten Abrahamsen har levererat en fantastisk insats och körning under året, summerar teamchefen Martin Wilkinson.

– Vi kommer till Rally Isle of Man med ambitionen att försöka säkra andraplatsen i mästerskapet – det är planen och jag tror att det är möjligt även om vi aldrig har kört här innan, säger Fredrik Åhlin själv och fortsätter.

– Jag vill absolut inte ursäkta oss på något sätt men vi har inte kört något av rallyna tidigare som ingår i årets Brittiska Rally Mästerskap. Vi har varit nöjd med vår speed i år men tyvärr har de senaste tre deltävlingarna inte gått efter plan eller förhoppning. Efter vår seger i Pirelli Rally har vi inte fått några nya poäng – så jag vill verkligen få vår rytm tillbaka och avsluta säsongen på en hög nivå.

Annons

Martin Wilkinson, chef för CA1 Sport, fortsätter:
– Den här säsongen har varit en blandad kompott för hela vårt team. Vi har vunnit och förlorat hela året, men skulle självklart vilja se alla fyra bilar i mål och förhoppningsvis med några nya mästerskapspoängpoäng. Isle of Man har mer motorsportshistoria än någon annat rally i BRC och det är fantastiskt för våra förare får köra finalen här som har gett så många andra förare en ny möjlighet i deras karriärer. Isle of Man som är ”ökänt” för deras svåra sträckor, med alla de utmaningarna som; dimma, regn, vind, klarblå himmel och mörker!

Rally Isle of Man
Starten är på den berömda ”TT Grandstand” i Douglas, Rally Isle of Man kommer bli en tuff utmaning i årets final för MSA British Rally Championship. Här väntar 20 specialsträckor med start på torsdag kväll och målgång på lördag eftermiddag. Totalt ska det köras 27 mil specialsträckor. Rallyt kommer erbjuda motorsport historia, öns asfalterade vägar har många olika egenskaper allt från smala, trånga, slingrande och mycket ojämna sektioner till mycket snabba, flytande, bredda släta partier. En ytterligare utmaning är nattetapper plus dom så ofta snabbt skiftande väderförhållandena.

Annons