Klart – Fredrik Åhlin till start i Wales Rally GB

Det är en hemlig sponsor som säkrar Fredrik Åhlins start i VM finalen, GB Wales Rally. ”Hemlig, men inte för mig, det är en vän, en riktigt god vän” säger Fredrik som nu får chansen att återigen mäta sig med världens bästa förare.

Fredrik Åhlin bröt inte bara årets final i det Brittiska Mästerskapet. Efter en rad olyckliga omständigheter som till slut ledde till ett motorras försvann även budgeten för årets sista rally-VM-rally i England.

– Man skulle enkelt kunna säga att det verkligen inte var bra men jag är van med ”krokigare vägar” än andra och då är det bara försöka växla ner och prova igen. Jag är grymt tacksam för det extra stöd som mina samarbetspartner ställt upp med, men helt ärligt utan supporten från en hemlig sponsor hade det aldrig ens varit i närheten att komma till start, berättar Fredrik.

Fredriks team Ca1 Sport har arbetat på alla sätt för att hjälpa den svenska landslagsföraren att komma till start i VM-deltävlingen.

Teamchefen Martin Wilkinson säger:
– Fredrik har verkligen inte fått den utdelning som hans kompetens och fart står för och därför är det både viktigt för oss och Fredrik att han tillsammans med oss får chansen att visa det vid Wales Rally GB.

Åhlin är och har aldrig varit rädd för utmaningar. Det bekräftas då hans ordinarie kartläsare Morten Abrahamsen tyvärr inte kommer kunna sitta med i högerstolen under VM-rallyt.
– Vi är ett mer eller mindre privatteam och Morten har ställt upp under de senaste 5 åren som vi kamperat ihop men till Wales får han inte ihop det med sitt arbete och det är anledningen till att jag kommer köra rallyt tillsammans med Andrew Roughead, avslöjar Fredrik.

Noter, vägbeskrivning är verkligen en viktig del i att föraren kan både åka fort och säkert, så hur tänker du där Fredrik? – Jag känner mig ganska okej då jag och Morten använt oss av en hel del engelska ord i våra noter, nu måste jag vänja mig med några ytterligare ord men jag menar och hoppas att just GB Wales är den rätta tävlingen för att prova, säger Fredrik.

Klart - Fredrik Åhlin till start i Wales Rally GB

Fredrik har nu avslutat några timmar i körsimulatorn som en del av hans förberedelser inför GB Wales och vi undrar självklart hur känslan var? – Jag körde sakta, jag ville bara få möjligheten att lyssna på noter lästa på engelska och få lite bra feeling inför VM-rallyt och det känns helt okej, berättar Fredrik.

Fredrik som redan är på plats i England och just avslutat en test med sitt team CA1 Sport tillsammans med Andrew är nöjd. – Vi provade lite olika stötdämpare bland annat, för det gäller att kunna ta lika snabba beslut som vädret kan ändra sig i detta land. Vi är taggade och grymt tacksamma att få kunna komma till start i årets Wales Rally GB som körs till helgen, avslutar Fredrik.