Tidemand i sekundstrid om segern i Rally Spanien

Annons

Rally Spaniens andra dag är avklarad och Pontus Tidemand är tvåa i WRC2-klassen med ytterligare 14 mils specialsträckor – nu på asfalt – bakom sig.

Efter en stark insats i tuffa förhållanden på Spaniens grusvägar under fredagen, hade Pontus Tidemand ledningen i WRC 2-klassen över natten. Idag, lördag, stod istället åtta asfaltsträckor på schemat och med det följde en stor utmaning i och med omställningen mellan underlagen. Pontus och hans kartläsare Jonas Andersson fick till ännu en dag utan problem, men tappade förstaplaceringen till SKODA-kollegan Jan Kopecký.

– Det svåraste är att hitta rytmen på de här vägarna efter en lång dag på grus. De påminner om banracing och är nästan raka motsatsen mot gårdagens sträckor. Vi förbättrade oss under dagen idag och känslan blev allt bättre, men vi kunde inte hålla helt jämna steg med Jan, särskilt inte när vi inte vill ta stora risker som kan äventyra vår position. Allt kan fortfarande hända, men nu fokuserar vi främst på att hålla andraplatsen och att få till en bra avslutning imorgon.

Pontus Tidemand

Annons

Nu återstår bara sista dagen av Rally Spanien med fyra sträckor, också de på asfalt.

Rally Spanien WRC 2 topp fem efter sträcka 15 av 19:
1. Jan Kopecký
2. Pontus Tidemand +14.3
3. Frigyes Turán +12:20.2

Annons