Hedström Motorsport till start med två bilar i RallyX Nordic 2017

Annons

Peter Hedström, teamchefen i Hedström Motorsport, levererar en riktig julklapp lagom till den 24 december. Vi garanterar minst två bilar 2017 i RallyX, för just nu diskussioner med tre chaufförer och siktar på att ha allting klart i slutet av januari, säger Hedström.

Hedström själv är dock inte given i föraruppställningen men öppnar ändå upp för en guldsatsning under 2017. – Det är inte helt hundra att jag ska köra själv ännu, men om jag kommer till start är det enbart med guldet i sikte. Vi visade under 2016 att vi är med högst upp i toppen och jag kör aldrig för att bli tvåa, säger han.

I teamet finns det fem tillgängliga bilar och enligt Hedström ser det ut att bli en VAG-lösning för 2017. – Vi har kvar de två VW Polo-bilarna som jag och Christer Dalmans använde under säsongen och de går i första hand. Jag tittar också på en lösning att få i en ny Trollspeedmotor i en av de gamla Skoda-bilarna. Vi har även kvar Forden från ifjol och ytterligare en Skoda som är startklar, så det finns många alternativ.

Hedström Motorsport har varit med sedan starten av RallyX Nordic 2014 och har, förutom Peter Hedström själv, representerats av förare som Linus Westman, P-G Andersson, Linus Leise och Christer Dalmans.

Annons

2016 blev lite av en nystart för teamet som satsade friskt i både RallyX och i rallycrossens EM-serie. Peter Hedström slutade fyra i RallyX och tog två segrar –Solvalla och Ring Knutstorp.

RallyX Nordic omfattar säsong 2017 sex deltävlingar som körs i tre länder – Sverige, Norge, Danmark. Premiären sker den 22 april på på Grenland Motorsportsenter i Norge. Finalen avgörs i Strängnäs den 23 september

Annons